Četvrtak, 10. listopada 2024.

VIKEND REKORDERI Vozačica s 2,77 promila vozila po Koprivnici, vozač s 2,14 po Reki

Četiri prometne nesreće i 189 prometnih prekršaja zabilježili su policijski službenici tijekom vikenda na području Podravine i Prigorja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da je u prometnoj nesreći jedna osoba lakše stradala. Među zabilježenim prekršajima najviše je bilo prekoračenja brzine, njih čak 95, vožnji u pijanom stanju bilo je 25, a zabilježeno je i 17 nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Kada je riječ o najvećoj brzini kretanja ona je izmjerena u nedjelju u 10:56 u Velikoj Mučnoj pokraj Koprivnice gdje je vozač jurio 126 kilometara na sat na dijelu gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

Što se tiče najveće koncentracije alkohola, ona je utvrđena u petak u 23:05 u Potočnoj ulici u Koprivnici kod 26-godišnje vozačice koja je vozila automobil pod utjecajem alkohola od 2,77 promila. Za njom puno ne zaostaje ni 23-godišnjak kojega su u 12:30 u Starigradskoj ulici u Reki policijski službenici zatekli da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od čak 2,14.

Dodajmo da su policijski službenici tijekom vikenda kontrolirali 33 mlada vozača koja su počinila 10 prekršaja, a od kojih je čak polovica bila vožnja pod utjecajem alkohola.

Slušaj uživo
zatvori