Nedjelja, 28. srpnja 2024.

Nakon dugo vremena policijski službenici u noćnom provodu zatekli tri maloljetnika

Na području Podravine i Prigorja u proteklom tjednu policijski su službenici imali pune ruke posla.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su zabilježili čak 14 kaznenih djela, od kojih je osam iz djela općeg kriminaliteta te šest iz područja maloljetničke delinkvencije. Za nabrojana kaznena djela prijavljeno je osam osoba.

Da se stvari polako vraćaju u normalu pokazuju tri maloljetnika mlađa od 16 godina koje su policijski službenici zatekli u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Policijski su službenici proteklog tjedna zabilježili i 13 prometnih nesreća od kojih je sedam nesreća bilo s ozlijeđenim osobama.

– U nesrećama su lakše ozlijeđena četiri vozača automobila, vozač teretnog automobila, vozačica bicikla i troje putnika u osobnim automobilima. Također, ozlijeđena je vozačica osobnog automobila i vozač mopeda, za koje će kvalifikacija ozljeda biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije – istaknuli su u policiji.

Dodajmo da je zabilježeno i devet prekršaja narušavanja javnog reda i mira zbog kojih je prekršajnu prijavu zaradilo 16 osoba.

zatvori