Petak, 26. travnja 2024.

Koprivnički atletičari nastupili na prvom Bilogora trailu, Lora Žuliček najbolja u svojoj kategoriji

Članice i članovi Atletskog kluba Koprivnica nastupili su jučer na prvom Bilogora trailu čiji su start i cilj bili kod Planinarskog doma Kamenitovac.

Kako su poručili iz kluba, održane su tri utrke i to na 5,5, 15 i 24 kilometra koje su trkače vodile prekrasnom bilogorskom prirodom. Sveukupno se natjecalo 259 natjecatelja, a koprivnički je klub imao natjecatelje u sve tri utrke.

Utrku od 5,5 km u kojoj se natjecalo 119 natjecatelja trčala je Marina Matota te u skupini žena zauzela odlično 23. mjesto.

Utrku od 15 odnosno 16,7 km u kojoj je nastupilo 93 natjecatelja najuspješnije je istrčala članica Lora Žuliček koja je zauzela prvo mjesto u kategoriji žena. Istu stazu uspješno su istrčali i Albert i Sonja Rušak te Zdravko Ljubić.

Najzahtjevniju utrku od 24 km u kojoj je nastupilo 47 trkača od koprivničkih atletičara najbrže je završio Matija Antolaš zauzevši odlično šesto mjesto. Mirko Antoljak je bio 11., a Ino Šepec 12.

U ženskoj konkurenciji najuspješnija je na toj dionici bila Vanja Rupčić koja je zauzela treće mjesto. Estera Rac se smjestila na sedmo mjesto, Dijana Radotović je bila deveta, Ivana Merc je utrku završila na 10. mjestu, dok je Marija Vladušić bila 11.

Već danas dio navedene ekipe nastupit će na Štafetnom triatlonu “Jurinih 3×1” koji se održava na jezeru Aquacity u Varaždinu.

zatvori