Subota, 27. travnja 2024.

JASLIČARI BEZ MJESTA U VRTIĆU Jakšić: Riješit ćemo ovu situaciju, izgradnja novog vrtića ići će bržim tempom nego što smo planirali

Ovih dana objavljene su liste upisa u vrtiće i nažalost nedovoljno je mjesta za mališane jasličke dobi.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je Dravi.info da se dogodila jedna apsolutno neplanska situacija koju nisu mogli izmjeriti unatoč praćenju isplata za novorođenčad, podacima Matičnog ureda i onima od MUP-a koji pokazuju trend doseljavanja u Koprivnicu i dodao:

– Pojavili su se određeni brojevi koje nitko od nas nije očekivao i nije mogao predvidjeti ni u jednoj analizi koju smo radili do sada. To sigurno nije dobro, lijepo niti ugodno. Shvaćamo nervozu i stres i sve ono što je to izazvalo kod roditelja, ali to trebamo uzeti kao pozitivnu stavku u životu grada, jer ovo pokazuje da imamo jedan dobar trend i u porastu broja novorođenih, ali i u doseljavanju u Koprivnicu – kazao je gradonačelnik.

Jakšić je dodao da moraju pronaći odgovarajući model kako mališani i njihovi roditelji ne bi trpjeli.

– Sigurno ćemo naći prostor i model da sva djeca imaju svoje mjesto u institucijama i ustanovama koje se bave predškolskim odgojem, ali isto tako mogu reći da već spremamo neke nove projekte i iskorake jer ovaj trend je nešto što će trebati pratiti ulaganja Grada. Zanimljiva je situacija jer prošle godine su svi imali svoje mjesto, otvoren je novi dječji vrtić u Starigradu s tri nove grupe i sad se dogodi ovakav jedan bum – zaključio je.

Jakšić je pritom spomenuo već najavljenu izgradnju novog vrtića koja će sada ići puno bržim tempom nego što su si ranije zacrtali.

zatvori