Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO: SKUPŠTINA ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA Usklađena nova pravila HNS-a, Darko Matošić dobio zahvalnicu za 40 godina rada

U Domu mladih u Koprivnici danas je održana redovna godišnja skupština Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Robert Markulin, predsjednik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, kazao je da su zakazali skupštinu prije nego što je to uobičajeno iz razloga jer je Hrvatski nogometni savez donio novi statut koji je usklađen sa Zakonom o sportskim udrugama, a s kojim se savez naše županije morao uskladiti.

– Danas je ključna tema usklađivanje statuta s odredbama UEFA-e i HNS-a. Konkretno, Upravni je sud poništio odluke Državnog inspektorata u sportu o zabrani sudjelovanja političkih osoba u radu sportskih udruga. Situacija je vraćena u prvotno stanje te se automatizmom mijenjaju odluke o broju zastupnika u skupštini što znači da će svaki savez na razini županije sada imati po dva člana u skupštini, dok će svaki prvoligaš imati jednoga – kazao je.

Markulin se osvrnuo i na proteklu godinu kazavši da je ona bila izazovna zbog koronavirusa te mjera koje su stopirale proljetni dio prvenstva.

– Probali smo izaći u susret klubovima koliko smo mogli. Donijeta je odluka da nitko ne ispada iz liga te da prvaci mogu konzumirati pravo prelaska u viši rang natjecanja. U jesenjem dijelu bila je zabrana prisustva gledatelja. Tada su županijski klubovi odlučivali hoće li igrati ili ne. Bilo je klubova koji su bili za, a bilo je i klubova koji su bili protiv. Na kraju smo svi skupa odlučili da bi bilo bolje da se lige igraju. Sada polako mjere popuštaju te se nadamo da ćemo imati normalnu sljedeću sezonu – zaključio je te spomenuo da se nada kako će gledatelji u sljedećoj sezoni moći pratiti sportska događanja, što je i intencija uz predočenje COVID-putovnica i negativnih PCR testova.

Uz to, na skupštini je jednoglasno usvojeno Izvješće o radu u 2020. godini te prijedlog Programa rada i financijski plan za 2022. godinu.

Snimio Valentino Štefanek.

Na kraju skupštine zahvalnicu za osobni doprinos razvoju nogometa na području županije dobio je Darko Matošić, dugogodišnji nogometni djelatnik, koji se oprostio od aktivnog rada u nogometu.

Matošić je istaknuo da je 40 godina aktivno radio u klubovima i savezu.

– Počeo sam u Nogometnom klubu Panonija, nakon toga sam aktivno sudjelovao u radu Slaven Belupa te sam nakon toga radio u nogometnim savezima. Velika je razlika u nogometu prije 40 godina i sada. Nekada nije bilo niti stadiona u Koprivnici, niti je bilo igrališta po selima. Puno se uložilo u posljednjih 40-ak godina da bi naša djeca imala dobre uvijete u kojima mogu trenirati i baviti se nogometom – otkrio je.

Dodao je da sada klubovi imaju standard dobrih terena i svlačionica.

– Imamo bolji standard, ali je prije bilo puno više djece na igralištima, no nije bilo toliko stručnih ljudi i trenera koliko ih ima sada. Oni djecu mogu na pravilan način učiti – spomenuo je.

Za kraj je naglasio da će i dalje nastaviti pratiti nogomet na televiziji te da će otići i na pokoju utakmicu.

 

Skupština Županijskog nogometnog saveza

Objavljuje Drava.info u Utorak, 29. lipnja 2021.

zatvori