Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: OBILJEŽEN DAN OPĆINE PETERANEC Načelnik Derdić: Primili smo se posla, naša su vrata otvorena svima

U Općini Peteranec je danas obilježen Dan općine.

Obilježavanje je počelo polaganjem vijenaca i paljenjem lampaša ispred spomenika Franu Galoviću i Ivanu Saboliću te ispred Anđela mira. Nakon toga, načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić, predsjednica Općinskog vijeća Općine Peteranec Ivana Dombaj Čižmak i vijećnici Martina Baronić, Nataša Dolenec i Nikola Jambrek položili su vijence i upalili lampaše ispred križeva na grobljima u Peterancu i Sigecu te ispred spomenika u Komatnici i Sigecu.

Obilježavanje se nastavilo svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Peteranec, a na kojoj je načelnik Ivan Derdić izrazio zadovoljstvo novoizglasanom pozicijom općinskog načelnika.

– Prošlo je nešto više od mjesec dana otkako sam stupio na dužnost i zajedno sa svojim timom preuzeo vođenje Općine. Ono što mogu konstatirati je da smo se, kao što smo obećali, primili posla od prvog dana mandata. Inspiracija za naš rad su svi naši mještani i mještanke, udruge i društva. Vrijeme je za zajedništvo, nikako za podjele. Vrata Općine otvorena su za sve i za svakoga. Veselimo se novim suradnjama i projektima. Još jednom hvala svima koji su nam poklonili svoje povjerenje, a mi ćemo dati sve od sebe da ga opravdamo – istaknuo je.

Snimio Valentino Štefanek.

Derdić je još jednom svima čestitao Dan općine, ali i blagdan svetog Petra i Pavla, zaštitnika Župe Peteranec.

Nakon načelnika, okupljenima su se obratili načelnik općine Legrad Ivan Sabolić, zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić te saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. Jakšić je istaknuo kako bez jakih općina nema niti jake Koprivnice te je pohvalio dosadašnji rad načelnika Derdića i istaknuo kako je pred Općinom Peteranec svijetla budućnost.

U drugom dijelu sjednice podijeljena su javna priznanja zaslužnim udrugama i pojedincima. Općina Peteranec ima značajan broj udruga, društava i klubova koji kontinuirano pridonose promociji sve tri sastavnice općine. Udruzi za terapijsko jahanje Osmijeh tako je dodijeljeno javno priznanje za nesebičnost i humanost u radu, a u ime udruge priznanje je primila Iva Trtanj.

Uz to, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Peteranec priznanje je dodijeljeno za humanost i nesebičan doprinos u spašavanju ljudskih života u potresom pogođenim područjima. U ime društva priznanje je primila Kristina Jurjević. Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sigetec priznanje je pripalo za humanost i nesebičan doprinos u spašavanju ljudskih života u potresom pogođenim područjima.

Također, Udruzi Sigečko srce i KUD-u Gruntovec priznanje je propalo za turističku promidžbu općine. Priznanje je u ime udruga primila Dora Jadanović. Udruzi žena Hrvatsko srce Peteranec i KUD-u Mudlin pripalo je priznanje za promicanje tradicije, kulture i baštine općine. Priznanje u ime udruga primila je Maja Petak.

Spomenimo da je Božidaru Pakasinu priznanje dodijeljeno za izniman doprinos u promicanju sporta, dok je posthumno priznanje pripalo i Katici Erdec za izniman doprinos u promicanju kulturne baštine općine. Nagradu je primila Marina Njerš, njena kći.

Snimio Valentino Štefanek.

Dodjelom priznanja svečana sjednica je privedena kraju, a prisutni su imali prilike prisustvovati i kratkom kulturno-umjetničkom programu. Naime, učenici Područne škole Peteranec i Sigetec okupljenima su odrecitirali tri pjesmice, dok je sjednica završena prigodnom pjesmom.

Dodajmo da će se proslava Dana općine nastavi i idućih dana. U galeriji Ivan Sabolić, koja je nakon 35 godina otvorila svoja vrata za širu javnost, održat će se nekoliko izložbi, a prva je “Podravske klijeti” autora Petra Petrovića. Galerija je otvorena u suradnji s Muzejom grada Koprivnice. Obilježavanje će se nastavi i biciklijadom koja će se održati 11. srpnja, dok će više informacija o istoj biti dostupno uskoro.

– Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su svojim dolaskom uveličali obilježavanje Dana općine Peteranec. Isto tako, zahvaljujemo i svima koji su pomogli u organizaciji svečane sjednice. Još jednom svim sumještankama i sumještanima čestitamo Dan općine Peteranec – poručuju iz Općine.

Dodajmo da su obilježavanju Dana općine prisustvovali i brojni uzvanici iz Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice, načelnici općina, suradnici i partneri Općine te predstavnici udruga, klubova i društava.

 

Proslava Dana općine Peteranec

Objavljuje Drava.info u Utorak, 29. lipnja 2021. 

zatvori