Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: BORBA PROTIV KORONAVIRUSA Ljubić: U nedjelju u Koprivnici počinje cijepljene bez najave za sve koji to žele

Svi građani koji to žele, u nedjelju će se u dvorani Srednje škole Koprivnica moći cijepiti bez najave.

Rekao je to na današnjoj konferenciji za medije načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničke-križevačke županije Ratimir Ljubić.

– Mi kao županija imamo najviše održanih punktova pa smo odlučili da ćemo 27. lipnja u sportskoj dvorani koprivničke srednje škole od osam do 13 sati napraviti poziv za sve sugrađane koje se žele cijepiti bez najave. Sukladno interesu, napravit ćemo takve punktove i u Đurđevcu i Križevcima. Tijekom ljeta planiramo po danima organizirati punktove bez najave, no to je sada u fazi dogovora, a 1. srpnja ćemo imati popis mjesta – rekao je.

Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, dodala je kako će se u nedjelju zainteresirani građani cijepiti Pfizerom, a kako je zbog specifičnosti održavanja punkta ovakvog tipa potrebna i složenija organizacija.

– Potrebna je drugačija organizacija pa molim sve građane da se prilikom dolaska na punkt strpe. S obzirom na odaziv, vidjet ćemo hoćemo li ponovno organizirati procjepljivanja sličnog tipa. Pripremamo se na masovno cijepljenje – kazala je.

Istaknula je i kako će cjepiva biti dovoljno za sve pristigle građane.

– Za nedjeljno cijepljenje pripremljeno je doza koliko god građana dođe, u tijeku trajanja punkta nabavljat ćemo još cjepiva, ako će to biti potrebno – dodala je.

Spomenula je i kako odlazak na ljetovanje nije prepreka za cijepljenje jer će se drugom dozom svi zainteresirani moći cijepiti diljem države.

– Vrlo je važno da sugrađani znaju da odlazak na ljetovanje ne mora biti prepreka hoće li se cijepiti ili ne, s drugom dozom se mogu cijepiti diljem Republike Hrvatske, gdje god da se nalaze – objasnila je.

Vadla se osvrnula i na broj cijepljenih stanovnika županije.

– Prema zadnjim informacijama, 33.693 osobe cijepljene su prvom dozom, a drugom dozom, odnosno Johnsonom koji se primjenjuje u jednoj dozi, cijepljeno je 22.808 osoba. U našoj smo županiji iskoristili ukupno 56.501 dozu cjepiva – zaključila je.

 

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Objavljuje Drava.info u Srijeda, 23. lipnja 2021. 

zatvori