Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO: USPJEH NA DOMAĆEM TERENU Koprivnički plesači postigli značajne rezultate na Prvenstvu Hrvatske i Bodovnom turniru

U organizaciji koprivničkog Sportskog plesnog kluba Ritam proteklog je vikenda održano Prvenstvo Republike Hrvatske u latinsko-američkim plesovima te Bodovni turnir.

Kako poručuju iz kluba, koprivničke su boje na državnoj razini branili brojni članovi te su postigli značajne rezultate.

U kategoriji mladeži, Leona Belčić osvojila je deveto, dok je Antea Špernjak osvojila 19. mjesto. Stariju mladež, kao i kategoriju U-21 predstavljala je Iva Horvat te je zauzela peto mjesto, dok su Fran Jakopanec i Lara Vuković u istim kategorijama također bili peti.

Sjajno prvo mjesto osvojili su Neno Rojčević i Marina Tomac-Rojčević u kategoriji veterana II.

Dodajmo da je koprivničanka Laura Krog koja pleše za zagrebački Academia klub u kategoriji odraslih bila četvrta.

>> FOTO: UMJETNOST POKRETA Koprivnica je domaćin Prvenstva Hrvatske u latinsko-američkim plesovima

Po pitanju Bodovnog turnira, Koprivničanci su nastavili u jednakom tonu. Fran Jakopanec i Lara Vuković tako su osvojili treće mjesto u kategoriji latinsko-američkih plesova, Gabriel Sebastian Sarapa i Petra Sabolić bili su drugi u kategoriji standardnih i latinsko-američkih plesova, dok su Jakov Jagar i Lorena Habek bili četvrti.

Spomenimo da su zlatne medalje u kategoriji standardnih i latinsko-američkih plesova osvojili Tin Mezga i Nika Balaško.

Uz to, Koprivničanka Laura Krog te njen plesni partner Filip osvojili su prvo mjesto, a prve su u kategoriji latinsko-američkih plesova u pojedinačnim nastupima bile i Antea Špernjak i Nika Posavec.

Što se tiče rezultata početne natjecateljske grupe, Vito Želimorski osvojio je šest bronci, Ella Oroz pet srebra i broncu, Larisa Turković sedam srebra, Leon Letić četiri srebra i četiri bronce, Vjekoslava Ferenčak pet srebra i broncu, Lara Kereša šest srebra, Lota Škrinjar dva srebra i četiri bronce, Leticia Oberan četiri srebra i dvije bronce, Vinka Maksimović tri srebra i tri bronce te Eva Krajina pet srebra i jednu broncu.

zatvori