Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Mali i veliki Nemčići brojnim aktivnostima obilježili 10. Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske

Mali i veliki Nemčiči brojnim su aktivnostima obilježili 10. Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske, kao ponosni članovi Hrvatskog botaničkog društva.

Pripremljena je tako mala izložba učeničkih herbarija, učenici su kod kuće posadili jedan cvijet u teglu ili vrt, istraživali su različite biljke i cvijeće u pričama, bajkama i poeziji, učili su o začinskim biljkama, u sklopu nastave matematike promatrali su, bilježili, zapažali, crtali i promišljali o geometrijskim oblicima u prirodi i koje sve simetrije mogu pronaći u školskom vrtu i na putu do njega.

Isto tako, istraživali su različite biljke u okolici škole te ih fotografirali različitim tehnikama snimanja, izlagali su prezentacije o invazivnim biljkama u Hrvatskoj koje su samostalno istražili, sadili su začinsko bilje, oslikavali su nazive mladih stabala zasađenih u arboretumu ispred škole, sudjelovali su u radionici “Kako izraditi biljni terarij”, posjetili su staništa livada uz rijeku Dravu u blizini Gabajeve Grede, Repaša i Novačke.

Između ostalog, na likovnoj radionici “Vincent van Gogh, suncokreti i Nemčići” upoznali su rad poznatog nizozemskog slikara i naslikali svoje suncokrete.

Sve aktivnosti i njihov detaljan opis dostupan je ovdje.

zatvori