Petak, 26. travnja 2024.

FINALE ŽUPANIJSKOG KUPA Trener Borca Andrašić: Ekipa je spoj iskustva i mladosti, očekujemo pobjedu

Županijski nogometni kup došao je do svoje završnice pa se tako danas na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici igra finale u kojem se sastaju Borac Imbriovec i Radnik Križevci.

Podsjetimo, susret je to županijskih divova koji su u finale došli preko izvođenja jedanaesteraca u polufinalnim susretima, a nakon što su obje utakmice u regularnom dijelu završile rezultatom 0:0. Borac je nakon izvođenja jedanaesteraca s 5:4 u gostima svladao Ferdinandovac, dok je Radnik Križevci s 3:1 na domaćem terenu bio bolji od Tehničara.

Zlatko Andrašić, trener Borca, tim je povodom Dravi.info kazao kako bi objeručke prihvatili finale kupa da im je netko prije početka prvenstva to ponudio.

– Moja je ekipa kroz utakmice potvrdila kvalitetu i na tome im čestitam. Naša su očekivanja kao i kod svakog sportaša, ulaskom u finale želimo pobijediti. Imamo sigurno svoju šansu, dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno – rekao je Andrašić.

Andrašić ističe kako je stanje u svlačionici dobro te da jedva čekaju današnji ogled.

– Većina igrača već je osvojila sve što se moglo osvojiti i smatram da će nam to biti prednost u današnjem susretu jer imamo iskustvo igranja takvih utakmica. Imamo i mladih igrača koji će danas dobiti priliku i koji će se htjeti dokazati – dodao je.

Što se tiče zabrane prisustvovanja gledatelja na utakmici, Andrašić ističe da je cijela sezona podređena koronavirusu.

– Od toga ne možemo pobjeći, no smatram da je postojao prostor da se omogući dolazak gledatelja. Stadion prima malo manje od 4.000 gledatelja te smatram da se moglo dopustiti ulazak od 300 do 500 gledatelja koji bi mogli držati distancu. Navijači će biti zakinuti ne dolaskom na utakmicu finala, a zakinut će biti i igrači jer je uvijek ljepše igrati pred publikom, nego pred praznim tribinama – istaknuo je trener.

Iako su do kraja Prve županijske nogometne lige preostala još dva kola, Borac je nedjeljnom pobjedom nad Bratstvom osigurao naslov prvaka. Trener ističe da će im osvajanje tog naslova biti jedan vjetar u leđa.

– U nedjelju smo potvrdili naslov i rasterećeni ulazimo u današnje finale županijskog kupa. Za utakmicu se nismo posebno spremali. Nakon odrađene nedjeljne derbi utakmice u kojoj nismo mogli odmarati igrače, u ponedjeljak smo odradili rekuperacijski trening – zaključio je.

zatvori