Subota, 27. travnja 2024.

VIDEO ‘Zaboravljena jela Podravine’ – prvi dugometražni turistički film o starinskim jelima i receptima Podravine

Podravina i Prigorje prava su paleta okusa i mirisa tradicije.

Upravo s ciljem čuvanja od zaborava tradicionalnih jela Podravina snimljen je prvi dugometražni turistički film o starinskim jelima i receptima Podravine.

– Film “Zaboravljena jela Podravine” realiziran je u produkciji koprivničke tvrtke Creative Factory i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije. Cilj ovog dugometražnog turističkog filma je oživjeti starinska jela i recepte podravskog kraja kakva su se radila nekada. Autor projekta i redatelj je novinar, producent i gastro putopisac Miroslav Mirković, a fotografiju, montažu i produkciju potpisuje koprivnički filmaš Stjepan Dolenec – rekla je Kristina Sočev, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Dodala je da su u projektu sudjelovale brojne općine i to Molve, Novigrad Podravski, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Đelekovec, Legrad, Peteranec, Kloštar Podravski, Ferdinandovac, Podravske Sesvete te Turistička zajednica područja „Dravski Peski“,

Turistička zajednica grada Koprivnice i Turistička zajednica Grada Đurđevca. Uz podravske općine i turističke zajednice u filmu su sudjelovale i mnogobrojne udruge žena.

– Osim ovog projekta na ljeto se planira produkcija novog filma „Zaboravljena jela Prigorja“ gdje će se prikazati najpoznatija jela i specijaliteti prigorskoga kraja – zaključila je Sočev.

zatvori