Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Ugostitelji iz Koprivničko-križevačke županije traže smanjenje PDV-a i potpuno otvaranje svojih objekata

Ugostitelji iz Koprivničko-križevačke županije traže potpuno otvaranje svojih objekata, nastavak korištenja gospodarskih mjera, smanjenje PDV-a na 13 posto te ukidanje poreza na potrošnju.

Poručili su to s jučerašnjeg sastanka u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije gdje su se sastali s ugostiteljima iz Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije te s predsjednikom Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore Josom Smolićem i voditeljem Odjela za cehove Matijom Dujićem.

Iz Obrtničke komore su poručili da je Smolić prezentirao kolegama aktivnosti Ceha u kriznim uvjetima te je najavio kako će buduća traženja prema resornim institucijama biti oblikovana ovisno o okolnostima i potrebama struke. Također, pozvao je kolege da iskoriste mogućnost prioritetnog cijepljenja kako bi njihovi lokali bili sigurna mjesta za zaposlenike i za goste.

Dodali su da je na sastanku razmatrana problematika vezana uz rad u ugostiteljstvu s naglaskom na probleme uzrokovane zatvaranjem objekata zbog pandemije koronavirusa. Istaknuti su brojni problemi, a posebno nemogućnost planiranja poslovanja s obzirom na stalne promjene epidemioloških mjera. Problem je i u tretiranju ugostiteljskih objekata kao primarnih izvora širenja zaraze, neujednačenom načinu refundiranja troškova, teškom ostvarivanju kreditnih sredstva, nedostatku kompetentnog kadra i neujednačenom postupanju pri inspekcijskim nadzorima.

Izvor: Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije
Izvor: Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije
Slušaj uživo
zatvori