Subota, 27. travnja 2024.

Slaven Belupo izgubio od Rijeke na Apašu

Nogometaši Slaven Belupa u 34. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz od Rijeke. Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš gosti su slavili rezultatom 0:2.

– Trener Tomislav Stipić u odnosu na poraz u prošlom kolu protiv Lokomotive u Zagrebu napravio je tri promjene u prvom sastavu – umjesto van Bruggena, Gamarre i Bačelić Grgića od prve su minute zaigrali Prce, Goda i Mlinar. Valja istaknuti da je po prvi puta u svojoj karijeri na klupi bio i naš talentirani veznjak Lovro Zvonarek koji je u subotu napunio 16 godina – poručuju iz kluba.

Dodaju da je prva u današnjem susretu zaprijetila Rijeka.

– Menalo je u 10. minuti iskosa s desne strane pucao pokraj gola Filipovića. Tri minute kasnije Slavenov golman je fantastičnom reakcijom obranio udarac Pavičića iz idealne situacije. U 26. minuti Prce je pucao sa 16 metara iznad grede gola Rijeke. Odgovorili su gosti preko Pavičića. Veznjak gostiju našao se u situaciji jedan na jedan s Filipovićem, no Slavenov je golman ponovno izvrsnom reakcijom spasio svoja vrata. U 33. minuti Glavčić je opasno pucao iz daljine, lopta se odbila od jednog igrača Rijeke i otišla tik uz vratnicu. Iz tog kornera Slaven Belupo imao je svoju najbolju priliku do tada. Bogojević je iz gužve pucao, ali u gredu, a onda je odbijanac Prce sa samo pet metara poslao visoko iznad gola Rijeke. Gosti su s 0:1 poveli u 41. minuti. Andrijašević se najbolje snašao nakon jednog kornera i doveo Rijeku u vodstvo – objašnjavaju.

Napominju da je nastavak susreta prilikom otvorila koprivnička momčad.

– Lulić je nakon jednog kornera ostao sam na 10-ak metara, ali iz jako dobre situacije nije bio precizan. U 69. minuti susreta Rijeka je povela s 0:2. Drmić je realizirao jedanaesterac. U 71. minuti Lovro Zvonarek postao je najmlađi igrač u povijesti Slaven Belupa koji je zaigrao za koprivničku prvu momčad. U igru je ušao zamijenivši Lulića. Do kraja utakmice koprivnička je momčad bacila sve karte u napad, ali nije uspjela postići pogodak – zaključuju.

zatvori