Srijeda, 15. svibnja 2024.

SAMO JE JEDAN HSS – ZORAN VRABELJ ZA NAČELNIKA Općine Koprivnički Ivanec

Kako ste se odlučili na kandidiranje za načelnika Općine Koprivnički Ivanec? Što Vas je potaknulo na isto?

Svakako da je više razloga navedenom i više odgovora na to pitanje, no u prvom bih redu istaknuo loš odnos općine i trenutnog načelnika sa svim partnerima, a posebno Koprivničko – križevačkom županijom.

D-HSS NEMA APSOLUTNO NIKAKVE VEZE SA HSS-om

Nakon izlaska gosp. Švegovića i svega dva – tri njegovih pristaša iz HSS-a, ja sam preuzeo funkciju predsjednika općinske organizacije i odlučio se kandidirati za općinskog načelnika. Gosp. Švegović, koji je do jučer bio član Hrvatske seljačke stranke, predsjednik i općinske i županijske organizacije, napustio je stranku zbog “neslaganja” s vodstvom stranke. Osobno smatram da pojedinac ne čini stranku, nego svi članovi zajedno čine stranku, te sam mišljenja da osobni interesi i ambicije pojedinaca ne smiju biti ispred stranke, a samim time niti ispred interesa mještana cijele općine. Ono što je jako bitno za napomenuti je da Švegovićeva novoosnovana stranka D-HSS nema apsolutno nikakve veze sa pravim HSS-om, a osnovana je kao plod neostvarenih ambicija za saborskim foteljama, a sa glavnim ciljem da zbuni ljude prije izbora. Mislim da je sve to pomalo jadno od njega i nekako to sve vidim kao očajničke poteze, kojima na svu silu pokušava dobiti već odavno izgubljene izbore. Kao prilog mojoj tvrdnji bih naveo činjenicu da lista D-HSS-a jedina nije ispunila potrebnu kvotu od 4 žene, i to ne zato jer nema žena, već zato jer je jedva uspio sastaviti listu za Općinsko vijeće, a kamoli što drugo.

Drugi razlog zbog kojeg sam se odlučio kanididrati, je taj što je moj pokojni otac, Božidar Vrabelj, bio načelnik naše općine u dva mandata i radio je jako puno na tome da podigne općinu i cjelokupni standard stanovništva na neku višu razinu i znam koliko je energije davao za općinu. U uspomenu na njega i njegov rad, cilj mi je nastaviti njegovim stopama i dati sve od sebe da se Općina Koprivnički Ivanec vrati tamo gdje joj je i mjesto.

OPĆINA KOPRIVNIČKI IVANEC JEDINA JE OPĆINA U CIJELOJ ŽUPANIJI KOJA ĆE GRADITI
DJEČJI VRTIĆ IZ SREDSTAVA KREDITA

Tako je. Izgradnja novog i modernog dječjeg vrtića sa dovoljno prostora da primi svu našu djecu je jedna od najbitnijih stvari u našoj općini i stvar koja više nije uopće upitna. Tko god da dobije ove izbore i postane načelnik naše općine, graditi će dječji vrtić. Jedino je upitno kako će ga financirati. Naša općina je jedina općina u cijeloj županiji koja namjerava graditi dječji vrtić iz sredstava kredita. Sve druge općine koje su u proteklih nekoliko godina gradile dječje vrtiće financirale su isto iz sredstava natječaja i pomoći ili fondova Europske unije ili ministarstava ili županije. Pa su još iz svojih proračuna dodale ako je nešto trebalo. A mi? Nama trenutno preostaje samo kredit. Kredit od ogromnih 13 milijuna kuna kojeg će ova općina trebati vraćati 10 godina.

PLAN I PROGRAM HSS-A?

Mi smo jedina stranka koja je za ove lokalne izbore napravila detaljan Plan i program dugoročnog razvitka općine. Imamo viziju i imamo ciljeve i smatramo da smo ih u stanju realizirati. Prvenstveno tu mislim da izgradnju Osnovne škole Koprivnički Ivanec sa sportskom dvoranom, projekt kojega je moj otac pokrenuo i kojega nitko poslije njega nije bio u stanju realizirati. Sa već spomenutom izgradnjom dječjeg vrtića, ta dva projekta predstavljaju okosnicu našeg programa. Treća stvar koju ću spomenuti je izgradnja pješačko – biciklističke staze koja će nas spojiti sa Gradom Koprivnicom, sa rekonstrukcijom gradske ceste. Naravno da taj projekt nije u nadležnosti naše općine, već je u nadležnosti Grada Koprivnice, ali vjerujem da će gradski čelnici shvatiti da u meni kao budućem općinskom načelnik imaju partnera, te da je izgradnja pješačko – biciklističke staze, koja će pridonijet sigurnosti djece u prometu, prijeko potrebna. Nemamo nažalost dovoljno prostora da nabrojimo sve projekte koje namjeravamo realiziratii. A vjerujte mi da ih ima. I to u svim naseljima općine podjednako.

PORUKA ZA KRAJ?

Pozivam sve mještanke i mještane Općine Koprivnički Ivanec da u nedjelju 16.05. izađu na izbore i da daju svoj glas listi Hrvatske seljačke stranke i meni kao kandidatu za općinskog načelnika. Na našoj listi kandidata za Općinsko vijeće nalaze se novi, mladi ljudi, ali i oni stariji, provjereni. Lista HSS-a za Općinsko vijeće predstavlja spoj mladosti i iskustva i upravo je zato ona Vaš prvi odabir.

Na našoj listi za Općinsko vijeće nalaze se sljedeći kandidati: 1. Zoran Vrabelj iz Koprivničkog Ivanca, 2. Marko Balija iz Kunovca, 3. Ružica Blažević iz Koprivničkog Ivanca, 4. Dalibor Jembrek iz Botinovca, 5. Anto Burušić iz Goričkog, 6. Darko Potroško iz Pustakovca, 7. Marijana Friščić iz Koprivničkog Ivanca, 8. Slavica Martinaga iz Koprivničkog Ivanca, 9. Gabrijela Santor iz Koprivničkog Ivanca.

SAMO JE JEDAN HSS – ZORAN VRABELJ ZA NAČELNIKA

GLASAJTE ZA LISTU BROJ 3, TE ZA KANDIDATA ZA NAČELNIKA POD BROJEM 5

zatvori