Subota, 18. svibnja 2024.

Podravka nagradila najbolje OPG-ove, poljoprivredne obrte i braniteljske zadruge u vlasništvu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji

Uprava Podravke donijela je odluku o isplati nagrade najboljim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, poljoprivrednim obrtima i braniteljskim zadrugama u vlasništvu hrvatskih branitelja koji su tijekom 2019. i 2020. godine Podravki isporučili voće, povrće i žitarice za potrebe industrijske prerade.

Tom prilikom nagrađeni su OPG Šantić, OPG Cepetić, OPG Šućurović, BZ Darđanka, PO Tomislav, OPG Tomislav Šakota, OPG Tomislav Rupčić, OPG Kurtušić Željko, OPG Zlatica Pezić, OPG Jelena Fišer, OPG Jakovljević Tomislav i OPG Merić Mladen.

– Riječ je o suradnji utemeljenoj na sklopljenom sporazumu s Ministarstvom hrvatskih branitelja u realizaciji potencijalnog otkupa poljoprivrednih proizvoda od hrvatskih branitelja za razdoblje od 2018. do 2020. godine. Za nagrade je izdvojeno ukupno 150.000 kuna – poručili su iz Podravke.

Dodali su da su dodijeljene kao zahvala za dosadašnju suradnju, ali i poticaj za daljnjim, još većim, uključivanjem hrvatskih branitelja i njihovih obitelji u proizvodnju poljoprivrednih proizvoda za Podravku, ponajviše deficitarnih kultura kao što su krastavci, paprika i feferoni.

Članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina naglasila je važnost ovakvih sporazuma i suradnji i istaknula da time žele pokazati da su rezultati ostvareni u povećanju proizvodnje i otkupa zajednički rezultati, rezultati Podravke i hrvatskih branitelja.

– Doprinos je tim vrjedniji jer ovi hrvatski branitelji ulažu napor da pokažu kako i nadalje mogu imati značajnu ulogu u društvu te doprinijeti, između ostaloga i rastu poljoprivredne proizvodnje u Republici Hrvatskoj – zaključila je.

Podsjetimo, Podravka je i prije dvije godine također dodijelila nagrade OPG-ima u vlasništvu hrvatskih branitelja u vrijednosti od 100.000 kuna, a za suradnju ostvarenu u 2018. godini.

Dodajmo da je zahvaljujući spomenutom sporazumu u realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe industrijske prerade, Podravka u protekle tri godine od hrvatskih branitelja otkupila više od 25.000 tona voća, povrća i žitarica, u vrijednosti 35 milijuna kuna.

– S ciljem nastavka uspješne suradnje, kao i njenog daljnjeg širenja s Ministarstvom hrvatskih branitelja u veljači ove godine potpisali smo novi trogodišnji sporazum o suradnji za period 2021. – 2023. godina – napominju u Podravki.

zatvori