Nedjelja, 28. travnja 2024.

Osnovnoškolka Elena Večenaj prva na međunarodnom likovnom natječaju ‘Zeleni koraci’

Elena Večenaj, učenica 2.a razreda koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, osvojila je prvo mjesto na međunarodnom likovnom natječaju u kategoriji razredne nastave.

Kako je rekla učiteljica i mentorica rada Suzana Hergotić, riječ je o likovnom natječaju centra Europe Direct Slavonski Brod naziva “Zeleni koraci”, a koji je namijenjen djeci i mladima s područja cijele Europe.

– Želja organizatora je potaknuti djecu i mlade, odgojitelje i učitelje na sudjelovanje u izgradnji zajedničke europske budućnosti, kako bi zakoračili u ostvarivanje europskih ideja – očuvanja zdravlja, prirodne baštine, bioraznolikosti, šuma, zelenila, mora, zraka… U natječaju su predviđene tri kategorije: za predškolski uzrast, za učenike razredne i učenike predmetne nastave osnovne škole. Za svaku kategoriju predviđena su prva tri mjesta – objasnila je.

U konkurenciji od 940 pristiglih likovnih radova za prvu nagradu izabran je upravo Elenin rad.

– Svaki rad imao je svoju posebnost, svoju boju… Svaki rad je silno želio biti najljepši i ne samo to. Svaki rad je neizmjerno težio ostvariti zadanu temu. Možete i sami vidjeti kako sve vrvi od zelenila, mrava, pčela, vjeverica, fazana, leptirića, cvijeća i uvijek nalazimo plavu kuglu, naš dom, naš planet kojeg zovemo Zemlja. A tek, koliko ritma, koliko igre velikog i malog, kružnog, točkastog, kosog, pravog… Jedna raskošna simfonija – zaključila je Snježana Kauzlarić, članica prosudbenog povjerenstva za izbor nagrađenih i izloženih likovnih radova.

Izvor: Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski
Izvor: Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski
zatvori