Petak, 26. travnja 2024.

Koprivnički šahisti uspješni na Pojedinačnom kadetskom prvenstvu županije

Mladi članovi Športskog šahovskog kluba Koprivnica na nedavno održanom Pojedinačnom kadetskom prvenstvu Koprivničko-križevačke županije u šahu postigli su značajne rezultate.

Kako poručuju iz kluba, na prvenstvu održanome 22. i 23. svibnja u kategoriji dječaka do devet godina prvo mjesto osvojio je član kluba Ivan Zagrajski.

– Ivan Zagrajski iz Koprivnice s trenerom Krunoslavom Novoselom, najmlađi predstavnik trofejnog novog vala, nastavlja stazama Horčičke, Zadre i Bunića. O ovom svestranom i nadarenom dječaku koji podsjeća na Andreja Gala još ćemo sigurno čuti u budućnosti – stoji u službenom statističkom biltenu natjecanja.

U kategoriji dječaka do 11 godina, prvi je bio član kluba Petar Dimač, drugi David Lupinski, četvrti Gašpar Žufika-Marđetko, a šesti Arian Wolfling.

– Prvenstvo do 11 godina premoćno je osvojio Petar Dimač iz Koprivnice, ispred trojice konkurenata koji su ušli u diobu trećeg mjesta. Tek se po decimalama dodatnih kriterija dobio konačan rasplet, pa je Gašpar Žufika-Marđetko na kraju ostao bez medalje – objavljeno je u biltenu.

Po pitanju kadeta do 15 godina, boje kluba branili su Jan Horčička koji je natjecanje završio na prvome mjestu, Matej Zadro bio je drugi, a Emanuel Bunić četvrti.

zatvori