Petak, 3. svibnja 2024.

KOPRIVNIČKA SPORTSKA POVIJEST Najbolji županijski sportaši prije 20 godina: Dvije sportašice na prvom mjestu

U našem virtualnom vremeplovu danas se vraćamo 20 godina unatrag.

Tekst s proglašenja najboljih županijskih sportaša za 2001. godinu u Glasu Podravine je napisao Mirko Kvakarić, sliku smo pronašli u arhivi i nismo sigurni tko je autor.

Najbolji Orehovec, Palčić i Dodik

Uz mnogobrojne sportaše i sportašice te sportske djelatnike u hotelu Podravina održano je svečano proglašenje najboljih sportaša i sportašica, muških i ženskih klubova te sportaša stoljeća Koprivničko-križevačke županije u prošloj godini. Izbor najboljih otvorio je župan Josip Friščić, koji je istaknuo njihove prošlogodišnje uspjehe i zaželio im još bolje rezultate u ovoj godini.

Za najboljeg sportaša Županije izabran je nogometaš Slavena Belupa Marijo Dodik, drugo mjesto pripalo je križevačkom atletičaru Branku Zorku, a treći je vratar koprivničkog nogometnog prvoligaša Ivica Solomun.

Rukometašica Podravke Božica Palčić i kuglačica Željka Orehovec podijelile su prvo mjesto među sportašicama, a drugo je osvojila kuglačica Podravke Marija Zver. Treća je bila rukometna vratarka Barbara Stančin.

Prvo mjesto među muškim sportskim klubovima osvojio je NK Slaven Belupo, drugo je pripalo nogometnom drugoligašu NK Mladost Molve, a treće prvoligaškom Stolnoteniskom klubu Podravka.

U konkurenciji ženskih klubova za najbolju sportsku sredinu u prošloj godini izabran je RK Podravka, druge su kuglačice Podravke, a treće rukometašice Đurđevca.

Za najboljeg sportaša županije u prošlom stoljeću proglašen je najbolji hrvatski atletičar prošlog desetljeća Branko Zorko (Križevačka štedionica), koji zbog priprema u Makarskoj nije mogao biti nazočan proglašenju, pa je u njegovo ime nagradu primio predsjednik Zajednice sportskih udruga Križevaca Josip Šikić.

Nagrade najboljim sportašima i sportašicama dao je predsjednik Saveza sportova Koprivničko-križevačke županije Josip Žufika.

Koprivnička sportska povijest

zatvori