Subota, 27. travnja 2024.

Jakšić pozvao sve lokalne političare da zajedno vrate Podravku na listu strateških tvrtki

Ako se Podravka ne vrati na listu strateških tvrtki Republike Hrvatske, ići će u privatizaciju.

Zaključio je to na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije Gradskog odbora SDP-a Koprivnica aktualni koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić.

– Sada kada je Vlada Republike Hrvatske objavila Nacionalni plan oporavka i otpornosti, vidljivo je da ako se Podravka ne vrati na listu strateških tvrtki Republike Hrvatske, bit će u paketu koji ide u privatizaciju u jednom od valova, dakle 2023. ili 2026. bit će prodana ili privatizirana – istaknuo je Jakšić.

Pozvao je sve političare ovog prostora da zajedno vrate Podravku na listu strateškog interesa te dodao da ovo njegovo novo zastupničko pitanje u pismenom obliku danas odlazi u Vladu Republike Hrvatske.

– Žao mi je što je u proteklom mandatu Andreja Plenkovića Podravka skinuta s liste strateških tvrtki, žao mi je što su u tadašnjoj žeton većini za tako nešto bili i naši lokalni saborski zastupnici i čeka nas jedna velika borba da tu povijesnu nepravdu ispravimo – zaključio je gradonačelnik.

Spomenimo da to što Podravka nije na listi strateških tvrtki ne znači nužno da će i ići u privatizaciju. Što će se odvijati, tek ostaje za vidjeti.

zatvori