Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO: ŽIVJETI ZDRAVO Dječje igralište u parku bogatije za nekoliko novih igrala

Dječje igralište u sklopu koprivničkog gradskog parka od danas je bogatije za nekoliko novih igrala.

Naime, u sklopu projekta “Živjeti zdravo” Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji se provodi u suradnji sa županijskim zavodima nabavljeno je nekoliko novih igrala koja će najprivlačnija biti upravo najmlađima.

Zadovoljstvo nadograđenim igralištem nije krio gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Nadam se da će ovaj projekt, vrijedan 180.000 kuna, biti mali polog onome “U zdravom tijelu, zdrav duh”. Vjerujem da će svi naši građani koristiti sve što imaju na raspolaganju na lijepim lokacijama, a kako bi čim brže izašli iz pandemije, ali i za razvoj nekih budućih generacija – istaknuo je Jakšić.

Dr. Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, povodom predstavljanja osvrnula se na početke projekta.

– Projekt “Živjeti zdravo” smo započeli 2017. godine u našoj županiji s prvim “Hodanjem do zdravlja”, a nakon toga smo na Zavodu imali i konferenciju tog projekta. To je prvi projekt koji je sufinanciran sredstvima iz Europske unije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva – rekla je i dodala kako se projekt sastoji od pet komponenata: zdravstvenog obrazovanja, zdravlja i tjelesne aktivnosti, zdravlja i prehrane, zdravlja i radnog mjesta i zdravlja i okoliša.

Današnje predstavljanje, nastavila je dr. Vadla, vezano je uz aktivnosti koje se u gradu već provode.

– Svih ovih godina smo nastavili aktivnosti s Hodanjem do zdravlja, a prema podacima iz Grada, do sada je 2.700 građana uporno hodalo stazom zdravlja i napravilo 484 kilometra. Ako tako nastavimo, stići ćemo i do mora – rekla je kroz šalu.

Osvrnula se i na “Volontere u parku” te naglasila važnost aktivnosti ovakvog tipa.

– Po pitanju “Volontera u parku”, oni su također bili vrijedni. I danas ćemo vježbati u našem parku te promovirati i taj dio aktivnosti koji je vrlo važan za naše zdravlje. Jedino tjelesna aktivnost i zdrava prehrana utječu i na fizičko i na mentalno zdravlje – zaključila je.

 

Prigodan program u gradskom parku povodom predstavljanja novih igrala za najmlađe

Objavljuje Drava.info u Ponedjeljak, 10. svibnja 2021.

 

zatvori