Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Sajmište napokon proradilo, prodavač Abramović: Sa zabranom rada smanjio mi se kućni budžet

“Tri za 10 kuna, tri za 10” samo je jedna od rečenica koja se mogla čuti u žamoru koprivničkog Sajmišta koje je ponovno počelo raditi nakon šest mjeseci stanke.

Brojne građane, ali i prodavače, razveselilo je ponovno otvaranje omiljenog mjesta za kupnju i prodaju ponedjeljkom. Na ruku prodavačima i kupcima išlo je i današnje lijepo sunčano vrijeme s tek pokojim oblačkom koji nije utjecao na dobro raspoloženje na Sajmištu.

Jedan od današnjih prodavača bio je i koprivnički umirovljenik Mijo Abramović koji s prodajom na Sajmištu popunjava kućni budžet.

Snimio Valentino Štefanek.

– Imam malu mirovinu te mi prodaja na Sajmištu jako dobro dođe kao dodatan izvor prihoda. Prodajem stvari koje su mi viška. U vremenu kada se nije smjelo prodavati, najviše sam se bavio poslovima uređenja okućnice te brigom o vrtu. Nisam izlazio i zbog toga što nisam mogao prodavati stvari kućni budžet mi se smanjio – požalio se Abramović.

Dodao je da se od prodaje na sajmištu ne može živjeti, no svaka kuna koju zaradi itekako dobro dođe.

– Prodalo se nešto malo robe. Većina stvari je po pet i 10 kuna. Ne može se tu previše zaraditi, no ovdje je jedna kuna velika kao kuća pa je svaka prodana stvar veliki uspjeh – naglasio je.

Abramović je dodao da je danas bilo jako puno ljudi, no dodaje da je znalo biti vremena kada ih je bilo i puno više.

– Vjerojatno ljudi nisu mislili da će toliko prodavača doći, a mnogi se još uvijek boje korone – zaključio je Abramović.

 

Sajmište ponovno počelo raditi

Objavljuje Drava.info u Ponedjeljak, 31. svibnja 2021.

zatvori