Rukometašice Podravka Vegete danas su na domaćem terenu nakon poduže stanke odigrale prvenstvenu utakmicu protiv Sinja.

Iz kluba poručuju da je u današnjoj utakmici Sinj bio domaćin 21. kola u Koprivnici, ali Podravka je slavila rezultatom 25:43, dok je na poluvremenu bilo 9:24.

Dodaju da su u prvih osam minuta utakmice najraspoloženija krila, Zadravec i Mugoša te mlada Buljan, a u 10. minuti Podravka Vegeta se prvi put odvaja na +3, za rezultat 5:8.

Podravkašice i u nastavku utakmice nastavljaju u dobrom ritmu, a sredinom poluvremena na semaforu je 7:11. Pokazuje se da je iskustvo ipak na strani Koprivničanki koje u tri minute odlaze na sedam pogodaka prednosti iz kontri i polukontri. Sedam minuta prije kraja prvog dijela Kokice imaju vodstvo 9:19. Domaće igračice i u nastavku povećavaju rezultatsku prednost te na odmor odlaze rezultatom 9:24. Najefikasnija u prvom poluvremenu bila je Mugoša sa šest pogodaka te Zadravec s pet.

– U drugom dijelu trener Antonio Pranjić napravio je izmjene u sastavu kako bi sve cure dobile podjednaku minutažu. Nema većih iznenađenja u rezultatu, a Koprivničanke i dalje dominiraju. Najučinkovitija je bila Popović koja je odlično iskoristila svoju minutažu i u današnjoj utakmici zabila čak sedam pogodaka. Utakmica je završila rezultatom 25:43 u korist koprivničkih rukometašica – ističu u klubu.

Na samom kraju utakmice uprava kluba razveselila je Korinu Karlovčan jednim prigodnim buketom s obzirom na to da je jučer diplomirala na Menadžmentu turizma i sporta u Čakovcu te stekla titulu prvostupnice ekonomije. Buket joj je u ime Rukometnog kluba Podravka uručila sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović uz čestitke i lijepe želje od cijele ekipe.