Subota, 28. rujna 2024.

FOTO Počelo procjepljivanje radno aktivnog stanovništva protiv koronavirusa

Procjepljivanje radno aktivnog stanovništva protiv koronavirusa počelo je jučer u dvorani Srednje škole Koprivnica.

Tom prilikom, cjepivo je primilo 1.800 građana, zaposlenika većih gospodarskih subjekata te sugrađana iz opće populacije.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla kazala je da se uz cijepljenje opće populacije intenzivno nastavlja s cijepljenjem radno aktivnog stanovništva te da se do kraja svibnja očekuje procjepljivanje svih zaposlenika koje su poslodavci prijavili za cijepljenje.

– Tvrtke koje imaju ima više od 10 zainteresiranih zaposlenika, za cijepljenje se mogu prijaviti na e-mail: [email protected] i to ako se već nisu prijavili putem Hrvatske obrtničke komore ili Hrvatske gospodarske komore. Ostali stanovnici koji se žele cijepiti i dalje se prijavljuju kod svojih liječnika obiteljske medicine – podsjetila je dr. Vadla.

Spomenimo da se akcija procjepljivanja stanovništva nastavlja i ove subote na punktovima u Koprivnici i Đurđevcu gdje će cjepivo primiti oko 2.000 stanovnika.

Organizatori jučerašnjeg cijepljenja su županijski Zavod za javno zdravstvo, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i tvrtka Podravka.

Slušaj uživo
zatvori