Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Koren i Ljubić uoči izbora: Mi govorimo činjenice, protukandidati lažna obećanja i uvrede

Kandidat za župana Darko Koren (Mreža nezavisnih lista) i njegov zamjenik Ratimir Ljubić (HDZ) danas su održali konferenciju za novinare povodom nadolazećeg drugog kruga lokalnih izbora.

– Ulazimo u završnicu kampanje za drugi krug izbora za župana naše Koprivničko-križevačke županije. Htjeli smo napraviti presjek naših aktivnosti. Smatram da smo ovu kampanju odradili korektno i profesionalno. Naš koncept je bio da govorimo o svemu onome što je iza nas, da napravimo svojevrstan rezime naših aktivnosti. Isto tako da predstavimo naš program i naš plan te viziju razvoja županije u sljedećem mandatu – kazao je Koren.

Naglasio je da vjeruje u podršku birača, dodavši da su se odlučili govoriti činjenice.

– Naši političkih suparnici za razliku od nas, koristili su i neke druge alate koji su u politici dozvoljeni i legitimni, ali smatram da je prijeđena jedna granica koju mi nikako nismo željeli niti dotaknuti. Bilo je tu puno lažnih obećanja, puno uvreda te smatram da se prošlo ispod jedne granice civiliziranog i kulturnog političkog dijaloga – rekao je Koren.

Kazao je da su kroz prezentirani program ponudili sve ono što je stanovnicima županije potrebno.

– Fokusirali smo se prije svega na dva sektora koji su županijama uvijek u prvom planu, a to su obrazovanje i zdravstvo. Smatram da u tom smislu iza nas stoje rezultati koji garantiraju da će se ti sektori razvijati u onom smjeru da zadovolje sve te potrebe. Zdravstveni sektor bio je opterećen prije svega COVID pandemijom koja nas je zaokupila u cijelosti te je bila u sektoru zdravstva temeljni izazov, pitanje i problem na kojem smo radili. Moj zamjenik Ratimir Ljubić, kao načelnik Stožera civilne zaštite, smatram da je odradio jedan izuzetno zahtjevan i odgovoran zadatak te smatram da smo položili ispit pred građanima ove županije – dodao je.

Naglasio je da je i današnji susret poruka svim stanovnicima županije da imaju vrlo jasan izbor za tjedan dana.

– Ja sam izbor između stabilnosti, konstante, odgovornosti i sigurnosti, dok su s druge pak strane pusta obećanja, uvrede i sve ono što bi trebalo maknuti iz politike i što politiku čini odbojnom mladim generacijama. Ustrajat ćemo i dalje da ovakvu kampanju vodimo do kraje te smatram da su se birači već odlučili i uvidjeli tko zaslužuje njihovo povjerenje – zaključio je Koren te pozvao sve da 30. svibnja izađu na birališta.

Ratimir Ljubić, kandidat za zamjenika župana zahvalio se svim biračima koji su izašli na izbore i koji su svoj glas dali njima.

– Pozvao bih sve da sljedeće nedjelje ponovno izađu na izbore te da još jednom glasaju za provjerenu stabilnu i sigurnu politiku. Protekle smo četiri godine pokazali da znamo, možemo i hoćemo. Sve što smo zacrtali to smo i proveli. Brojne smo projekte pripremili, velik dio njih je u realizaciji, a brojni su projekti i realizirani. Posljednjih godinu dana u specifičnim uvjetima pokazali smo da županija može funkcionirati, da se provode projekti i da naši sugrađani imaju dostupno sve na području županije – od obrazovanja pa sve do zdravstva – zaključio je Ljubić.

zatvori