Nedjelja, 23. lipnja 2024.

FOTO Dinko Blažek izvrstan na državnom natjecanju mladih tehničara u robotici

Učenik 8.b razreda Osnovne škole Đuro Ester Dinko Blažek osvojio je izvrsno drugo mjesto na državnoj razini 63. natjecanja mladih tehničara u kategoriji robotika.

Kako poručuju iz škole, natjecanje je održano na daljinu od 5. do 7. svibnja, a Dinko je jedini osnovnoškolac koji je predstavljao našu županiju.

– Ovo složeno natjecanje bilo je organizirano u tri dana. Najprije su učenici imali pisanu provjeru znanja na kojoj su pokazali znanje iz tehničke kulture. Dinko je u ovoj fazi ostvario veliki broj bodova. Zatim je uslijedila izrada praktičnog rada u trajanju od šest sati. Učenici su trebali izraditi robota zaštitara koji će održavati red ispred prodavaonice igračaka – objašnjavaju.

Nastavljaju kako je kroz iznimne vještine izrade robotskih modela, programiranja i kreativnosti Dinko samostalno fotografirao faze svojega rada i na kraju o tome izradio prezentaciju. U toj fazi natjecanja jedini je ostvario maksimalan broj bodova, dok je posljednjeg dana natjecanja prezentirao svoju tvorevinu te ponovno osvojio maksimalan broj bodova.

– Učenik je pokazao vještine korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije kojom je samostalno ispisivao i skenirao zadatke te komunicirao s članovima državnog povjerenstva – zaključuju u školi.

zatvori