Subota, 27. travnja 2024.

DRUGI KRUG Pet podravsko-prigorskih općina dobilo nove načelnike

Nakon što su obrađena sva biračka mjesta poznato je i tko su novi-stari i novi načelnici osam koprivničko-križevačkih općina u kojima je došlo do drugog kruga lokalnih izbora.

Prema službenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, najzanimljivija situacija zbila se u Rasinji. Tamo je HNS-ov, HDZ-ov, HSS-ov i HSU-ov kandidat Danimir Kolman s tek jednim glasom razlike pobijedio Davora Teteca iz redova SDP-a i HSLS-a. Novom-starom načelniku Kolmanu su svoje povjerenje dala 732 mještana, a Tetecu 731.

Načelnik Gornje Rijeke ostat će Darko Fištrović iz redova SDP-a i HSS-a, a koji je s 542 glasa pobijedio HDZ-ovog Martina Nakanija. Nakani je dobio 311 glasova.

Poznato je i da će Općinu Kalnik naredne četiri godine voditi kandidat grupe birača Krunoslav Đurec koji je s 480 glasova osigurao prevlast nad kandidatom grupe birača Tihomirom Radičekom, a za kojega je glasalo 198 mještana.

U Koprivničkim Bregima pobjedu je odnio kandidat grupe birača Mato Kuzminski koji je s 44 glasa više, njih 487, pobijedio dosadašnjeg načelnika i kandidata grupe birača Marija Hudića. Hudiću su svoj glas dala 443 mještana.

Do preokreta je došlo i u Koprivničkom Ivancu. Novi načelnik je Zoran Vrabelj iz redova HSS-a s osvojena 474 glasa, dok je DHSS-ov Mario Švegović pridobio njih 423.

U Križevcima, jedinom gradu u županiji u kojemu je došlo do drugog kruga izbora, dosadašnji gradonačelnik i kandidat grupe birača Mario Rajn s 4.942 glasa osigurao je prevlast nad HDZ-ovim Matom Devčićem kojemu je bio priklonjeno 1.721 birač.

Novog-starog načelnika dobile su Molve. HSS-ov Zdravko Ivančan s 539 glasova pobijedio je protukandidata i kandidata grupe birača Stanka Molnara kojemu je glas dalo 486 mještana.

Situacija je jasna i u susjednom Novom Virju. Tamo je pobjedu odnio Nezavisni Mirko Remetović, a koji je s 290 glasova bio bolji od Branka Mesarova iz redova HSS-a i SDP-a. Mesarov je prikupio 240 glasova.

Po pitanju Podravskih Sesveta, novi načelnik je HNS-ov Mladen Sitek s osvojenih 460 glasova, dok je njegov protukandidat, HDZ-ov Krunoslav Posavec, osvojio 444 glasa.

zatvori