Subota, 27. travnja 2024.

[2. ŽNL] Starigrad je u derbiju kola domaćin vodećim Močilama, bregovska Mladost odlazi na gostovanje u Glogovac

Velikim derbijem između domaćina Starigrada, trenutno trećeplasirane momčadi na prvenstvenoj ljestvici, i vodećih Močila u subotu će započeti 23. kolo Druge županijske nogometne lige.

Obje su momčadi u dobroj formi te ih dijele svega tri boda razlike. U jesenskom dijelu prvenstva u susretu ovih dviju momčadi slavile su Močile koje su tada s 4:2 svladale gostujući Starigrad. Obje momčadi pucaju na prvo mjesto te će ovaj susret direktno odlučivati o tome.

Preostalih šest utakmica igra se u nedjelju s početkom u 17 sati.

Posebna ljepotica bit će utakmica Rudara iz Glogovca i Mladosti iz Koprivničkih Bregi. Veliki općinski derbi uvijek je iz igrača vukao dodatnu motivaciju. U jesenskom dijelu prvenstva Rudar je slavio u gostima kod bregovske Mladosti 3:1. No, od tada je prošlo puno vremena te je trener Edi Blažeković od Mladosti isklesao momčad koja je postala strah i trepet svim protivnicima. S druge pak strane domaćin nedjeljne utakmice Glogovac posljednjih par kola imao je nekoliko podbačaja. Posljednji je bio u nedjelju na gostovanju kod Močila gdje su Glogovčani s 3:0 izgubili od raspoloženih domaćina.

Najlakši posao ove nedjelje očekuje Gornju Rijeku kojoj u goste dolazi Reka, uvjerljivo posljednja momčad prvenstva koja još uvijek nije uspjela sakupiti ni bod.

Podravec iz Torčeca nakon prošlotjednog poraza 5:2 u gostima od Drave iz Podravskih Sesveta ove nedjelje na domaćem terenu dočekuje Čvrstec. Gosti dolaze sa slatkim okusom pobjede iz prošlog kola u kojem su s 3:1 svladali Fugaplast.

Upravo je Fugaplast domaćin Omladincu iz Herešina. Omladinac ove godine pokazuje lijep nogomet, no imao je nekoliko većih posrtaja. Jedan od njih je i prošlotjedni poraz u Mokricama Miholečkim gdje su s 2:0 izgubili od Hrvatskog bojovnika.

Trenutno drugoplasirana momčad na prvenstvenoj ljestvici Drava iz Podravskih Sesveta u nedjelju odlazi na gostovanje Gošk-u. Iako Gošk igra na domaćem terenu u Gotalovu, izraziti favorit je ipak Drava koja je nakon malo lošijeg početka prvenstva u posljednjih nekoliko utakmica pokazala zašto je upravo ona u vrhu prvenstvene ljestvice.

Prugovac koji iz pozadine čeka posrtaje vodećeg trojca, u nedjelju na domaćem terenu ugošćuje uvijek neugodan Hrvatski bojovnik.


Raspored 23. kola Druge županijske nogometne lige: 

29.05.2021 17:00 Starigrad NK Starigrad – NK Močile
30.05.2021 17:00 Prugovac NK Prugovac – NK Hrvatski bojovnik
30.05.2021 17:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Reka
30.05.2021 17:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Mladost Bregi
30.05.2021 17:00 Gotalovo NK Gošk – NK Drava (PS)
30.05.2021 17:00 Torčec NK Podravec – NK Čvrstec
30.05.2021 17:00 Gola NK Fugaplast – NK Omladinac

zatvori