Subota, 27. travnja 2024.

[2. ŽNL] Močile ugošćuju Rudar iz Glogovca, Podravec odlazi na teško gostovanje u Podravske Sesvete

Dvjema utakmicama u subotu će početi 22. kolo Druge županijske nogometne lige.

U Podravskim Sesvetama Dravi u goste dolazi Podravec. Domaćini, trenutno druga momčad na prvenstvenoj ljestvici, nakon lošijeg starta u proljetnom dijelu sezone u posljednjih su se nekoliko utakmica ponovno vratili pobjedničkom nizu. Tako je bilo i proteklog vikenda kada su bez većih problema s 3:1 na gostovanju slavili protiv Fugaplasta. Dravu ove subote očekuje puno neugodniji protivnik. Iako se Podravec nalazi tek na osmoj poziciji na prvenstvenoj ljestvici s 11 bodova manje od Drave, ne smije ga se nikako podcijeniti. O kakvoj se momčadi radi najbolji je dokaz prošlotjedna pobjeda nad iznimno jakom momčadi Mladosti iz Koprivničkih Bregi od 2:0.

U drugoj subotnjoj utakmici Starigrad odlazi na gostovanje u Reku. Starigradu će ovo biti svojevrsni predah od prvenstva, jer sve osim visoke pobjede gostiju bilo bi ravno čudu.

Preostalih pet utakmica igra se u nedjelju diljem županije.

U derbiju kola Močilama u goste dolazi Rudar iz Glogovca. Močile su početkom proljetnog dijela sezone zasjele na prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici te su trenutno svega jedan bod ispred drugoplasirane Drave tako da im je prijeko potrebna pobjeda za ostanak na čelnoj poziciji lige i eventualno bodovno povećanje prednosti. Močile u nedjeljnu utakmicu ulaze s gorkim okusom poraza od prošlog tjedna kada su s 2:1 izgubile od Goška u Gotalovu. S druge pak strane Rudar iz Glogovca bit će iznimno neugodan protivnik domaćinu, posebice zbog pobjedničkog elana od prošlog tjedna kada su s čak 20:0 svladali Reku.

Mladost iz Koprivničkih Bregi nakon prošlotjednog pomalo i iznenađujućeg poraza od Podravca u gostima, ove će nedjelje dočekati Gošk na domaćem terenu. Bregovcima je prošlotjedni poraz bio prvi poraz u proljetnom dijelu sezone, s druge pak strane Gošk je prošlog tjedna priredio iznenađenje kola pobijedivši vodeću momčad lige. Bez obzira na to, domaćini će u utakmicu ući kao izraziti favoriti.

Omladinac iz Herešina ovog tjedna putuje u Mokrice Miholečke gdje ih dočekuje uvijek neugodan Hrvatski bojovnik. Obje momčadi u prošlom su kolu slavile, Omladinac je s 5:1 na domaćem terenu bio bolji od Čvrsteca, dok je Hrvatski bojovnik s 2:1 slavio u Gornjoj Rijeki. U jesenskom dijelu prvenstva u dvoboju ovih dviju momčadi Omladinac je na domaćem terenu slavio s uvjerljivih 3:0, a i u nedjeljni susret igrači Herešina ulaze kao izraziti favoriti.

Prugovac, trenutno četvrta momčad prvenstva, u nedjelju će na domaćem terenu dočekati Gornju Rijeku. Razlika u kvaliteti ovih dviju momčadi je nemjerljiva te je teško očekivati bilo kakav rezultat osim pobjede domaćina.

U posljednjem susretu u Svetom Pertu Čvrstecu domaćin Čvrstec dočekuje Fugaplast. Jesenski susret završio je 4:1 pobjedom Čvrsteca koji je tada gostovao u Goli. Fugaplast u posljednja tri kola ima upisana tri poraza, dok domaćini ne znaju za pozitivan rezultat već četiri kola. Obje momčadi u utakmicu će ući s namjerom prekida crnog niza, a lagana prednost ipak će biti na strani domaćina koji se u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao nešto boljim, što pokazuje i stanje na tablici.


Raspored 22. kola Druge županijske nogometne lige

22.05.2021 17:00 Reka NK Reka – NK Starigrad
22.05.2021 17:00 Podravske Sesvete NK Drava (PS) – NK Podravec
23.05.2021 17:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Omladinac
23.05.2021 17:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Fugaplast
23.05.2021 17:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Gošk
23.05.2021 17:00 Koprivnica NK Močile – NK Rudar (G)
23.05.2021 17:00 Prugovac NK Prugovac – NK Gornja Rijeka

zatvori