Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Strogo se zabranjuju posjeti korisnicima domova za starije u predizborne političke svrhe

Članovi Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije uputit će dopis vlasnicima i voditeljima ustanova koje brinu o starijima i nemoćima da se strogo zabranjuju posjeti korisnicima u predizborne političke svrhe, odnosno svima koji nisu zaposlenici doma, medicinsko i drugo osoblje te članovi obitelji.

– S obzirom na mjere koje su na snazi i na ozbiljnost situacije povećanja broja novooboljelih, zabrinuti smo glede informacija o posjetima domovima za starije i nemoćne u svrhu političke promocije. Pozivamo građane da ne ugrožavaju dodatno zdravlje starije populacije, koja je i inače najranjivija, te da ne dovode u opasnost njihovo zdravlje i živote – poručuju iz stožera nakon današnje koordinacije.

Kada je riječ o epidemiološkoj situaciji, načelnik stožera Ratimir Ljubić napomenuo je da je povećanje oboljelih od koronavirusa primjetno te da građani moraju uložiti dodatne napore u pridržavanje mjera epidemiološke prevencije.

Osvrnuo se i na cijepljenje te istaknuo da je u planu organizirano procjepljivanje obrazovnih djelatnika i radnika u velikim gospodarskim subjektima.

Spomenimo da je dosad na području županije prvu dozu cjepiva primilo 12.569 osoba, a drugom dozom je cijepljeno 2.828 osoba.

zatvori