Nedjelja, 5. svibnja 2024.

VIDEO Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite najavio cijepljenje prosvjetnih djelatnika

Zbog povećanja broja novozaraženih koronavirusom članovi Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije sazvali su konferenciju za medije.

Pritom su izvijestili o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Podravine i Prigorja i podsjetili na važnost pridržavanja mjera.

– Od jučer do danas zaraza je potvrđena u 63 nova slučaja, ozdravilo je 20 osoba, a ovog trenutka aktivno je 313 slučajeva. Imamo lagani porast u odnosu na prošli tjedan stoga apeliramo na sve naše sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera. Podsjećam da su javna okupljanja dozvoljena do 25 osoba, a obiteljska do 10 osoba iz dva domaćinstva. Imali smo slučajeve gdje je bilo više ljudi iz više domaćinstava i to je potencijalni izvor širenja zaraze – rekao je načelnik stožera Ratimir Ljubić.

Dodajmo da je od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena kod 7.064 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 237 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

Punktovi za cijepljenje u narednim će danima biti organizirani u nekoliko županijskih gradova i općina, objasnio je Ljubić.

– Sutra ćemo naše sugrađane cijepiti drugom dozom na punktu u Koprivnici, u subotu će biti kombinacija i prve i druge doze u Križevcima, u ponedjeljak u Rasinji druga doza, u srijedu u Legradu druga doza, u četvrtak u Kloštru Podravskom druga doza te u petak kombinacija prve i druge doze u Đurđevcu. Želja nam je da u prvom tjednu petog mjeseca procijepimo sve one koji imaju iznad 65 godina i kronične bolesnike koji su se prijavili kod svojih obiteljskih liječnika. U drugom tjednu svibnja krenuli bi s cijepljenjem prosvjetnih djelatnika – kazao je Ljubić i dodao da se na području naše županije za cijepljenje prijavilo 926 prosvjetnih djelatnika, što je 42 posto od ukupnog broja prosvjetnih djelatnika na području županije.

– Interes naših prosvjetnih djelatnika je najveći u Republici Hrvatskoj. Znači da su naši prosvjetni djelatnici odgovorni i da se žele cijepiti kako bi se nastava što prije mogla vratiti u normalu – istaknuo je Ljubić.

Dodajmo da je zaraza trenutno potvrđena kod 14 učenika iz škola diljem Podravine i Prigorja, dok je njih 95 u samoizolaciji. Pozitivno je i 11 nastavnika, a isto toliko ih je u samoizolaciji.

 

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Objavljuje Drava.info u Srijeda, 21. travnja 2021.

zatvori