Petak, 26. travnja 2024.

Tri prometne nesreće u nepunih sat vremena u Vlaislavu

Policijski službenici jučer su imali pune ruke posla u Vlaislavu nedaleko Koprivnice.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su u sat vremena zabilježene čak tri prometne nesreće.

Prva nesreća dogodila se oko 12:55. Do nesreće je došlo kada je 58-godišnjakinja upravljajući VW-om slatinskih registarskih oznaka prilikom nepropisnog kretanja automobilom prešla na suprotnu stranu kolnika. Tom prilikom se sudarila sa Škodom zagrebačkih registarskih oznaka kojom je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnji vozač. U prometnoj nesreći vozačica i vozač zadobili su lakše ozljede te će protiv vozačice biti pokrenut prekršajni postupak.

U isto vrijeme samo nekoliko desetaka metara dalje dogodila se još jedna prometna nesreća.

Do nesreće je došlo kada je 75-godišnjak upravljao  Mitsubishijem koprivničkih registarskih oznaka u smjeru Koprivnice, a zbog ne držanja potrebnog razmaka prednjim dijelom udario je u stražnji dio osobnog automobila KIA koprivničkih registarskih oznaka. Kijom je u istom smjeru upravljala 25-godišnja vozačica, a zaustavila se zbog prethodne prometne nesreće.
Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja.

No nije dugo mirovao, jer je već u 13:40 na cesti Plavšinac – Vlaislav prilikom nepropisnog pretjecanja udario u osobni automobil Dacia koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 50-godišnji vozač. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je ponovno napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen.

Vozaču je očitana koncentracija alkohola od 0,84 promila te je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori