Petak, 26. travnja 2024.

Stipić uoči derbija Slavena i Dinama: Zbog načina Dinamove igre očekujemo ogroman mentalni pritisak i fizičku potrošnju

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 32. kola Hrvatski Telekom Prve lige na koprivničkom gradskom stadionu od 17 sati ugostiti zagrebački Dinamo.

Kako poručuju iz kluba, Dinamo u Koprivnicu stiže kao lider prvenstva, a utakmicu je tom prilikom najavio trener Slavenaša Tomislav Stipić.

– Uoči sutrašnje utakmice nema nepoznanica jer u HNL-u igrate četiri puta protiv svakog protivnika. S vremenom saznate i broj cipela njihovih zvijezda, a kamoli ne taktičke zamisli ili karakteristike pojedinaca. Dinamo i kad igra manje dobro rijetko gubi u HNL-u. Često mi kroz glavu prolazi naš 3:3 na Maksimiru gdje smo bili jako blizu pobjedi, a na kraju ipak samo neriješeno. Fizički smo se odmorili, a nadam se da se i duh, kojem prirodno treba više vremena, uspio odmoriti – ističe.

Iako su Zagrepčani favoriti u sutrašnjoj utakmici, u klubu navode kako Slavenaši u utakmicu neće ući s bijelom zastavom.

– Prije svega, moramo svi biti na nivou i spremni trpjeti i raditi svih 90 minuta. Moramo smanjiti količinu nepotrebnih grešaka, ne koristiti pozornicu od 17 sati za osobni marketing i imati raspoloženog Filipovića. Zbog načina Dinamove igre očekujemo ogroman mentalni pritisak i fizičku potrošnju. Previše Dinamovih igrača na HNL nivou posjeduje taj potez pobjede. Uz to moramo se pripremiti na uigrane rotacije kreativnih igrača Dinama i punjenje prostora iz drugog plana – zaključuje Stipić.

zatvori