Petak, 26. travnja 2024.

Rukometašice Podravke ostvarile pobjedu u domaćem prvenstvu, već sutra slijedi Kup utakmica

Rukometašice Podravka Vegete ostvarile su pobjedu u zaostalom 14. kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene.

Bolje su ovog puta bile od ŽRK Murvice iz Crikvenice. Na poluvremenu su Podravkašice bile na pet pogodaka prednosti, bilo je 15:20, dok je utakmica završila još uvjerljivijom gol razlikom. Rezultat je na kraju bio 22:39.

U redovima Podravke u strijelce su se upisale sve igračice iz zapisnika, osim naravno vratarki koje su skupile 15 obrana. Najefikasnija je bila Tsakalou sa šest pogodaka, a slijedi Franušić s pet te Zadravec i Milosavljević s po četiri.

– Čestitam curama na pobjedi i nova dva boda. Danas mogu biti zadovoljan drugim poluvremenom u kojem smo pokazali pokretljivu i agresivnu obranu iz koje smo zabijali dosta brzih i lakih pogodaka iz polukontre i kontre, za razliku od prvog poluvremena kad smo imali velik broj tehničkih pogrešaka i nismo igrali obranu onako kako smo se dogovorili – rekao je trener Antonio Pranjić nakon utakmice s Murvicom.

Podravka Vegeta i dalje čvrsto drži prvo mjesto na tablici s maksimalnih 38 osvojenih bodova.

Spomenimo da Podravkašice već sutra od 20 sati igraju utakmicu četvrtfinala hrvatskog Kupa za žene protiv Zameta, dok je u subotu u 18 sati na rasporedu ogled 21. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene. U Koprivnicu dolazi Sinj.

zatvori