Četvrtak, 10. listopada 2024.

Otvoreni javni pozivi iz područja gospodarskih djelatnosti

Koprivničko-križevačka županija je na osnovu proračuna za 2021. godinu otvorila javne pozive namijenjene korisnicima potpora u privatnom sektoru iz Programa iz područja gospodarskih djelatnosti.

Riječ je o subvencijama kredita za obrtna sredstva za mikro i male poduzetnike namijenjenima za financiranje tekućeg poslovanja i podmirenje kratkoročnih obveza prema financijskim institucijama, državi i drugih kratkoročnih obveza.

– Obavještavaju se trgovačka društva, obrti, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, zadruge i ustanove, do 50 zaposlenih i sa sjedištem na području Koprivničko-križevačke županije, da mogu realizirati subvencionirane kredite do 300.000 kuna s rokom otplate do tri godine – poručuju iz Službe ureda župana.

Kamatnu stopu od tri posto Koprivničko-križevačka županija subvencionira s dva posto tako da kamata za krajnjeg korisnika iznosi jedan posto godišnje, fiksno.

Drugi javni poziv odnosi se na potpore male vrijednosti za sufinanciranje kamata za poljoprivrednu proizvodnju.

– Obavještavaju se profesionalni poljoprivrednici, pravne i fizičke osobe, odnosno mikro, mali i srednji poduzetnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju sjedište na području Koprivničko-križevačke županije da mogu realizirati subvencionirane kredite za proljetnu, odnosno jesensku sjetvu u iznosu do 300.000 kuna s rokom otplate do kraja tekuće godine. za obrtnička sredstva – dodaju.

Koprivničko-križevačka županija subvencionira kamatu za proljetnu, odnosno jesensku sjetvu u iznosu od dva posto godišnjeg troška kamate za cijelo vrijeme trajanja kredita za obrtna sredstva, a minimalna površina za kreditiranje je dva hektara poljoprivrednog zemljišta.

Spomenimo da refundiranje vlastitih ulaganja korisnika kredita i refinanciranje postojećih nije moguće.

Detaljne informacije o javnim pozivima mogu se saznati ovdje.

Slušaj uživo
zatvori