Subota, 18. svibnja 2024.

Obilježavanje Međunarodnog dana jazza u dvorani Domoljub

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) 2011. godine je službeno proglasila 30. travnja Međunarodnim danom jazza, kako bi istaknula jazz i njegovu ulogu povezivanja ljudi u svim krajevima svijeta.

Međunarodni dan jazza okuplja zajednice, škole, umjetnike, povjesničare, akademike i ljubitelje jazza diljem svijeta kako bi proslavili i upoznali jazz i njegove korijene, budućnost i utjecaj.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica ovaj dan obilježava od 2013. godine, s izuzetkom u 2020., zbog epidemije koronavirusa. Ove godine, unatoč malom dozvoljenom broju publike, obilježit će se uz koncert gypsy jazz glazbenog žanra.

Gypsy jazz već na prvo slušanje zvuči iznimno zanimljivo, a koprivničkoj publici će ga predstaviti Oridano gypsy jazz band. Čine ga Orjen Riđanović (lead gitara), Franjo Stojaković (klarinet), Hrvoje Sudar (ritam gitara) i Vjekoslav Crljen (kontrabas).
Ovaj nagrađivani sastav iz nastupa u nastup čini sve kako bi zadovoljio zahtjevnu jazz publiku Hrvatske i inozemstva. Pri tom pothvatu uvijek koriste iskušane metode, neke od kojih su šarm, rafiniranost i virtuozitet. Njeguju gypsy jazz, koji se naziva i gypsy swing ili hot club jazz u maniri Djanga Reinhardta, ali s izrazitim osobnim pristupom – nečim što ih čini apsolutnim miljenicima publike i klubova te neupitno svrstava u sam vrh predstavnika ovog žanra.

Na repertoaru će se naći autorska glazba, glazba Djanga Reinhardta te ostale gypsy jazz uspješnice.

Koncert u dvorani Domoljub na rasporedu je u utorak 27. travnja u 19:30.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete kupiti u Domoljubu radnim danom od 13 do 17 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390. Koncert će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera, stoga je broj ulaznica ograničen.

Cijena ulaznice za učenike, studente i umirovljenike te za kupnju šest i više ulaznica je 20 kuna.

Koncert se održava uz podršku Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava i Grada Koprivnice.

Izvor: POU Koprivnica
Izvor: POU Koprivnica
Izvor: POU Koprivnica
Izvor: POU Koprivnica
zatvori