Petak, 26. travnja 2024.

Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica ponovno domaćini Europskog rukometnog prvenstva za kadete

Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica ponovno će biti domaćini Europskog rukometnog prvenstva za kadete u kategoriji do 18 godina.

Prvenstvo će se održati od 10. do 20. kolovoza ove godine ako to bude moguće zbog epidemiološke situacije.

Direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvio Njirić jučer se sastao sa županom Darkom Korenom i predsjednikom Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislavom Lovkovićem kako bi im ponudio domaćinstvo.

– Župan je istaknuo kako je sport, a posebno rukomet, uvelike obilježio društveni život na ovom prostoru te je zahvalio Hrvatskom rukometnom savezu što je izrazio želju za nastavkom suradnje – poručili su iz Službe ureda župana.

Podsjetimo, Županija je 2018. godine već bila domaćin Europskom rukometnom prvenstvu za kadete u kategoriji do 18 godina, koji je i financijski podržala, a za što je primila pohvale za odličnu organizaciju i suradnju od Hrvatskog rukometnog saveza.

Dodajmo da je uz Koprivnicu, drugi grad domaćin prvenstva ponovno Varaždin, a spomenimo i uspješne organizacije prijašnja dva velika rukometna događanja – Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometašice 2014. godine i Europskog muškog kadetskog rukometnog prvenstva 2016. godine.

zatvori