Petak, 26. travnja 2024.

Koprivnički šahisti šesti na Prvoj juniorskoj ligi Hrvatske

Koprivnički šahisti nastupili su na prvom službenom natjecanju ove godine.

Prva juniorska liga Hrvatske u šahu održana je u Rapcu od 5. do 11. travnja na kojoj je nastupilo 12 ekipa. Koprivnička je ekipa osvojila šesto mjesto sa šest pobjeda i pet poraza čime je zadržala prvoligaški status.

– Ekipa je sastavljena pretežno od kadeta s prosjekom od samo 14 godina, a nastupali su u znatno jačoj konkurenciji igrača do 20 godina – poručili su iz ŠŠK Koprivnica.

Dodali su da je sustav natjecanja bio vrlo naporan jer se igralo 11 kola u šest dana, a pet dana igrala su se po dva kola, svako po četiri do pet sati pod zaštitnim maskama.

Jan Horčička proglašen je najboljim igračem turnira na trećoj ploči pa je time osvojio čak 140 rejting bodova.

Za koprivničku ekipu nastupili su Emanuel Bunić, Matej Zadro, Jan Horčička i Lovro Koštić.

– Ovime je nastavljen uspjeh koprivničkih šahista koji su protekle godine obranili ekipni naslov državnih prvaka školskih športskih društava, osvojili Drugu juniorsku ligu centar, odnosno plasman u Prvu juniorsku ligu Hrvatske, drugo mjesto u Prvoj kadetskoj ligi centar, odnosno plasman na Finale kadetskih liga Hrvatske, treće i šesto mjesto na prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 13 godina – objašnjavaju u klubu.

Svi igrači Koprivnice polaznici su i škole šaha Podravke, a pripreme za natjecanje i turnir uspješno je odradio koprivnički međunarodni šahovski majstor Jurica Srbiš.

Izvor: ŠŠK Koprivnica
Izvor: ŠŠK Koprivnica
Izvor: ŠŠK Koprivnica
zatvori