Petak, 3. svibnja 2024.

Koprivnički atletičari uspješni na Atletskoj ligi u Varaždinu

U Varaždinu je ove subote održano drugo kolo Hrvatske atletske lige Sjever za starije kategorije na kojemu su članovi Atletskog kluba Koprivnica postigli odlične rezultate.

Kako poručuju iz kluba, u kategoriji mlađih kadetkinja na 300 metara Dora Lovrinović osvojila je četvrto mjesto te drugo mjesto na 200 metara s preponama. Ivana Cenko bila je treća u utrci na 200 metara s preponama te treća u vorteksu, dok je Matea Cenko bila deveta u vorteksu. U štafeti su nastupile Melani Vrbnjak, Zara Rupčić, Ivana Cenko i Dora Lovrinović te su zauzele šesto mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta Lukas Petrić zauzeo je prvo mjesto u kugli od tri kilograma te drugo mjesto na 100 metara. Luka Kvaternik bio je drugi na 300 metara te drugi na 200 metara s preponama, dok je Luka Kolonić osvojio treće mjesto na 200 metara s preponama te treće mjesto u skoku u vis. Petar Slavinić ostvario je deveto mjesto na 300 metara i četvrto mjesto u kugli. U štafeti su nastupili Lukas Perić, Petar Slavinić, Luka Kolonić i Luka Kvaternik te su zauzeli prvo mjesto.

Kadetkinja Martina Forjan u koplju od 500 grama osvojila je četvrto mjesto te šesto mjesto u kugli od tri kilograma.

Kod kategorije kadeta Petar Jakupek osvojio je drugo mjesto na 100 metara te treće mjesto na 300 metara. Jakov Jurić bio je prvi u koplju od 600 grama te četvrti na 300 metara. Janko Suton bio je četvrti na 100 metara, dok je Ivan Bebek osvojio peto mjesto u skoku u vis i šesto mjesto na 300 metara s preponama.

U kategoriji mlađih juniorki Anja Slavinić bila je treća na 100 metara, Tea Šaško šesta na 100 metara te sedma u skoku u dalj. Josipa Mikulec osvojila je prvo mjesto u koplju od 500 grama, a Tara Rušak drugo te 10. mjesto na 100 metara. U štafeti su nastupile Josipa Mikulec, Tara Rušak, Tea Šaško i Anja Slavinić te postigle drugo mjesto.

Gabrijel Vedriš u kategoriji mlađih juniora bio je treći u skoku u vis te četvrti u koplju od 700 grama.

U kategoriji žena Lorena Žuliček postigla je četvrto mjesto na 1.000 metara, dok je u kategoriji muškaraca Oliver Orešić osvojio četvrto, Antonio Gložinić peto, a Leon Kramar šesto mjesto na 1.000 metara. Albert Rušak bio je treći u skoku u vis te četvrti u koplju od 800 grama.

Izvor: Atletski klub Koprivnica
zatvori