Nedjelja, 1. rujna 2024.

Koprivnička knjižnica u petak će predstaviti svoju prvu tiskanu slikovnicu

U sklopu obilježavanja Noći knjige u petak će se s početkom u 10 sati u Knjižnici i čitaonici Fran Galović održati predstavljanje prve tiskane slikovnice u izdanju koprivničke knjižnice.

Kako poručuju iz knjižnice, riječ je o slikovnici naziva “Magdalenina knjižnica na kotačima”, a autorica slikovnice je Željka Horvat-Vukelja, jedna od najznačajnijih hrvatskih dječjih književnica, dok ilustracije potpisuje đurđevačka umjetnica i ilustratorica Andreja Živko.

– Slikovnica je rezultat višegodišnje suradnje Željke Horvat-Vukelja i koprivničke Bibliobusne službe, a ono što slikovnicu čini posebnom jest činjenica da je direktno inspirirana radom koprivničke pokretne knjižnice i koprivničkih knjižničara – dodaju u knjižnici.

Dodajmo da će se predstavljanje održati putem ZOOM aplikacije i okupit će polaznike dječjih vrtića, učenike nižih razreda osnovnih škola i sve zainteresirane građane. Autorice će pričati o inspiraciji i radu na tekstu i ilustracijama, a Horvat-Vukelja ujedno će održati i kratak književni susret za sve sudionike.

zatvori