Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Za područje Podravine i Prigorja odobrena 24 projekta u vrijednosti od gotovo pet milijuna kuna

Za područje Podravine i Prigorja odobrena su 24 projekta u vrijednosti od 4,75 milijuna kuna.

Zaključeno je to potpisivanjem ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije o financiranju projekata s područja Koprivničko-križevačke županije prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, Programu podrške regionalnom razvoju i Programu podrške brdsko-planinskim područjima.

Koprivničko-križevačka županija potpisala je ugovore za dva projekta – obnovu krovišta Područne škole Velika Mučna u vrijednosti 160.000 kuna i obnovu vanjskog školskog igrališta Osnovne škole Kalnik u vrijednosti 150.000 kuna.

– U našu županiju danas je došlo 4,75 milijuna kuna za projekte koji su svakoj maloj općini izuzetno važni. To su uglavnom sredstva za projekte koja uvijek nedostaju da bi se oni završili. Zadovoljan sam ovakvim konceptom i pristupom koji će u velikoj mjeri unaprijediti standard života u našim lokalnim zajednicama – istaknuo je koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kazao je da je ravnomjeran regionalni razvoj ono što svi skupa žele.

– Ta suradnja s jedinicama lokalne samouprave i dalje će se nastaviti, vjerujem, vrlo uspješno jer ovakvi su projekti jamac da ćemo učiniti sve da poboljšamo kvalitetu naših građana i da oni ovdje ostanu i žive svoje živote – rekao je Žunac.

Načelnica Hlebina Božica Trnski kao predstavnica jedinica lokalne samouprave kazala je da su im ovakvi natječaji vrlo važni.

– Općina Hlebine gotovo svake godine ima jedan od projekata koje sufinanciramo na ovaj način. Zahvaljujući ovakvom sufinanciranju ove će godine naše jaslice u Hlebinama biti završene – istaknula je Trnski.

zatvori