Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Plenković podržao kandidate HDZ-a Koprivničko-križevačke županije na predstojećim izborima

U posjet Županijskom odboru HDZ-a Koprivničko-križevačke županije danas je došao predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Održao je sastanak s kandidatima stranke za predstojeće lokalne izbore.

– Zadovoljstvo mi je danas u Koprivnici dati snažnu potporu Darku Korenu za još jedan mandat kao župana u Koprivničko-križevačkoj županiji. U proteklom smo mandatu imali sjajnu suradnju, uvjeren sam da će on s dožupanom Ratimirom Ljubićem i nositeljem liste za Županijsku skupštinu Darkom Sobotom dobiti većinsko povjerenje birača i da će predano raditi za kvalitetniji život svih naših sugrađana ovdje u Koprivničko-križevačkoj županiji iduće četiri godine – kazao je Plenković.

Dodao je da također podržava kandidate za gradonačelnika Koprivnice Franju Markovića, Križevaca Matu Devčića i Đurđevca Željka Turbeliju.

– Vjerujem da je Hrvatska demokratska zajednica spremna na nove izazove na razini općina. Nastojat ćemo kao Vlada i dalje ravnomjerno podupirati regionalni razvoj Hrvatske, a to smo učinili ovdje s fiskalnom decentralizacijom u protekle četiri godine u odnosu na razdoblje prije 2017. godine. Županija, gradovi i općine ovdje imaju 108 milijuna kuna prihoda više nego što je to bilo ranije. Ugovoreno je tri milijarde kuna projekata iz europskih fondova, a za skoro 9.000 radnika osigurali smo plaće u iznosu od 108 milijuna kuna za očuvanje radnih mjesta u vremenu korona krize. Nastavit ćemo s prometnim, infrastrukturnim povezivanjem i ključni je željeznički pravac prema Mađarskoj te nastavak izgradnje brze ceste između Križevaca i Koprivnice – istaknuo je.

Na novinarsko pitanje zašto je Koprivničko-križevačka županija po broju stanovnika dobila najmanje doza cjepiva u Hrvatskoj, Plenković je odgovorio da sve županije dobivaju proporcionalne doze cjepiva.

– Od ovog i idućeg tjedna imat ćemo puno veće količine, oko 350.000 doza cjepiva tjedno. Svi naši sugrađani koji se žele cijepiti, moći če se do 30. lipnja. Mi smo do sada, prema podacima koji su objavljeni jučer, jednom dozom cijepili više od 680.000 ljudi, danas je to vjerojatno prešlo i 700.000. Planiramo od prosinca do 30 . lipnja iskoristiti 3,2 milijuna doza. Najvažnije je to shvatiti to da su koristi od cijepljenja veće od bilo kakvih rizika – odgovorio je premijer.

 

Premijer Andrej Plenković u Koprivnici.

Objavljuje Drava.info u Petak, 30. travnja 2021.

 

zatvori