Subota, 27. travnja 2024.

FOTO U Koprivnici otvorene nove prostorije Udruge Matice umirovljenika

Članovi i članice Udruge Matice umirovljenika Koprivnica dobili su nove prostorije.

Kako poručuju iz Službe ureda župana, prigodnim riječima prisutnim uzvanicima tijekom jučerašnjeg svečanog otvorenja obratio se predsjednik udruge Slavko Dedi.

– Umirovljenici su zaslužili ovakav prostor i topli dom. Na sreću sve probleme smo riješili uz svesrdnu pomoć Županije i župana koji su dali izniman doprinos da udruga stane na noge i nastavi s radom na dobrobit umirovljenika i naših članova – kazao je.

Otvorenju je prisustvovao i župan Darko Koren koji je vodstvu udruge i članovima čestitao na novim prostorima te dodao kako Županija kroz kontinuiranu socijalnu politiku i programe pozornost usmjerava prema skrbi o starijim osobama.

– Drago nam je da danas možemo prisustvovati otvorenju ovog prostora do kojeg se došlo nakon velikog truda koji ste uložili svi vi članovi te novo i bivše vodstvo udruge. Ovo je važan dan za vas i treba gledati svijetlu stranu priče te kako stvoriti uvjete koji će pomoći da se prepreke na koje nailazite riješe. Županija kroz brojne programe i subvencije kontinuirano brine o umirovljenicima na našem području, a i naš je županijski Savjet za umirovljenike izuzetno aktivan čime se doprinosi u stvaranju još boljih uvjeta za osobe u trećoj životnoj dobi. Pomoći ćemo vam da i dalje nastavite sa svojim radom te da vam ovaj prostor bude mjesto pozitivnih misli i sadržaja te drugi dom – rekao je.

Podsjetimo kako je Županija provodeći odgovornu socijalnu politiku kroz 15 godina sufinanciranja programa “Pomoć u kući” do sad izdvojila 12 milijuna kuna izvornih sredstava te kako je među prvima u Hrvatskoj krenula sa sufinanciranjem smještaja u privatnim domovima za što je na godišnjoj razini osigurano milijun kuna izvornih sredstava. Uz to, Županija kao osnivač sa 6,3 milijuna kuna godišnje financira Dom za starije i nemoćne osobe u Koprivnici te je u prošloj 2020. godini sufinancirala smještaj za 214 korisnika u domovima na području županije, što je trećina ukupnih smještajnih kapaciteta.

zatvori