Subota, 28. rujna 2024.

FOTO Članovi vatrogasnih društava s područja Koprivnice izabrali nova vodstva

Ovoga vikenda diljem Koprivnice održane su izborno-izvještajne godišnje skupštine vatrogasnih društava s područja Koprivnice.

– Na izbornoj skupštini DVD-a Štaglinec članovi društva odlučili su kako će društvo i dalje voditi predsjednica Matea Golubić, dok će zapovjednik biti Igor Međimorec. Podijeljena su i priznanja za stečena zvanja, i to za ispitanog vatrogasca i vatrogasnog dočasnika te spomenice za obljetnice rada u društvu – rekla je Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica.

>> DVD Podravka ima novog predsjednika i zapovjednika

Članovi DVD-a Herešin, najmlađeg koprivničkog dobrovoljnog vatrogasnog društva, na četvrtoj izborno-izvještajnoj godišnjoj skupštini također su potvrdili novog-starog predsjednika Josipa Lončarića i zapovjednika Dalibora Tehtrlea. Društvo je najavilo i ulaganje te opremanje prostorija, a predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Ivan Golubić najavio je dolazak novog kombi vozila.

U nedjelju je održana i skupština DVD-a Bilokalnik koje će i dalje voditi predsjednica Ankica Bjelčić, dok je novi zapovjednik Danijel Lupinski. Dosadašnji zapovjednik Damir Rus zahvalio je svima na dobroj suradnji, a posebno vatrogasnoj zajednici i Gradu Koprivnici koji su dali veliku potporu kada je bio upitan opstanak društva.

Svim skupštinama prisustvovali su predsjednik Vatrogasne zajednice Ivan Golubić te tajnica Ines Štefanić.

Prisutan je bio i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je izrazio veliku zahvalnost svim društvima i njihovim članovima na aktivnostima za vrijeme pandemije koronavirusa, no i na brzom odazivu na potresom pogođeno područje.

– Dobrovoljno vatrogastvo uz javnu vatrogasnu postrojbu ima jako važnu ulogu u sigurnosti svih građana, ali i u društvenom životu i mjesta i tvrtki u kojima djeluju. DVD-i u industriji nešto su čime se grad Koprivnica može ponositi, baš kao i ostalim društvima i na tome vam hvala – kazao je Jakšić.

Slušaj uživo
zatvori