Subota, 28. rujna 2024.

DVD Podravka ima novog predsjednika i zapovjednika

Dobrovoljno vatrogasno društvo u industriji Podravka na svojoj 74. godišnjoj skupštini jednoglasno je potvrdilo novo izabrano vodstvo na čelu s novim predsjednikom Božidarom Balijom i zapovjednikom Marijom Jadanom.

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik Vladimir Tkalec predstavio je rad DVD-a u proteklom mandatu istaknuvši kako društvo trenutno broji 81 člana, od toga 30 operativnih, a 49 članova ima stečeno neko od vatrogasnih zvanja.

– Rad društva usko je vezan uz protupožarnu zaštitu u Podravki i svim njezinim radnim jedinicama, a tijekom protekle četiri godine radili smo na usavršavanju, nabavci, održavanju opreme i suradnji s našom matičnom tvrtkom, gradskom Vatrogasnom zajednicom te brojnim drugim društvima. Održavali smo vježbe, obučavali radnike Podravke u preveniranju i gašenju požara, a nabavljali smo i novu opremu te smo lani kupili kombi vozilo – kazao je Tkalec.

Novi predsjednik Božidar Balija u planu za 2021. godinu istaknuo je daljnji rad na usavršavanju i opremanju članova te edukaciji i promociji protupožarne zaštite među svim zaposlenicima Podravke, ali i ostalih građana. Jedna od važnih zadaća daljnje je proširenje članstva i njihovo usavršavanje u zvanjima i specijalnostima.

Skupštini su prisustvovali i predsjednik Ivan Golubić te tajnica Ines Štefanić u ime Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, gradonačelnik Mišel Jakšić koji je pohvalio rad društva koje je vrlo važno i za cijelu Podravku i kao član gradske zajednice. Golubić je kazao da je DVD Podravka jedno od rijetkih industrijskih dobrovoljnih vatrogasnih društava u okolici pa i šire te da na to trebaju biti posebno ponosni jer su nositelji protupožarne zaštite u velikoj i važnoj tvrtki. Ujedno na taj način pridonose i sigurnosti svih radnika.

Slušaj uživo
zatvori