Subota, 27. travnja 2024.

Dva pijana 21-godišnjaka izazvala dvije odvojene prometne nesreće

Dvojica mladića, obojica u dobi od 21 godine jučer su sa zavidnim količinama alkohola u organizmu prouzročili dvije prometne nesreće.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da se prva nesreća dogodila oko 18:40 u Herešinu. Tamo je 21-godišnjak vozio Golf koprivničkih registarskih oznaka prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od čak 2,13 promila.

– Prilikom skretanja u desno uslijed neprilagođene brzine prednjim je djelom automobila udario u zid kuće. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen te je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjena – istaknuli su u policiji.

Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

Druga prometna nesreća dogodila se oko jedan sat u Botovu nedaleko Koprivnice. Tamo je 21-godišnjak vozio VW koprivničkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,77 promila. Mladić je upravljao automobilom u smjeru Šoderice te se nije zaustavio na svjetlosni znak policijskog službenika.

– Vozač se nastavio kretati, skrenuo u desno na makadamski put, gdje je uslijed nepropisnog kretanja sletio van makadama i udario u raslinje i šikaru – poručili su iz policije.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja.

zatvori