Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Dr. Vadla: Nakon dolaska većih količina cjepiva spremni smo u jednom danu cijepiti 1.800 ljudi

Nakon dolaska većih količina cjepiva u jednom danu u dvoranama u Koprivnici i Križevcima cijepit će se 1.800 ljudi.

Kazala je to na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo i dodala kako se veće doze cjepiva očekuju početkom svibnja.

Podsjetimo na dosad najvećem punktu u Koprivnici krajem ožujka u jednom je danu protiv koronavirusa cijepljeno 1.300 građana.

>> FOTO Na najvećem punktu dosad cijepljeno više od 1.300 građana Koprivnice

Dr. Vadla istaknula je da će veliki punktovi omogućiti procjepljivanje ugroženih skupina, ali i svih zainteresiranih osoba.

– Uzevši u obzir da je model procjepljivanja koji primjenjujemo uspješan i dobro kontroliran, sve dobne skupine mogu se već sada predbilježiti na cijepljenje – obavijestila je i pohvalila zainteresiranost, ali i disciplinu građana.

Dotaknula se i konkretnih podataka o broju cijepljenih osoba.

– U našoj županiji je prvom dozom cijepljeno oko 14.200 sugrađana, s drugom 3.800, a s budućim dozama će se taj broj naglo povećati. Interes javnosti je sve veći i veći što je jako dobro, a osim situacije s AstraZenecom, riječ je o 100-postotnom odazivu – pojasnila je i istaknula kako se ni jedna doza cjepiva nije bacila.

Spomenula je i kako će se na nadolazećim punktovima građani cijepiti prvom, a oni koji su primili prvu, i drugom dozom.

zatvori