Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Dr. Devčić: Dnevne bolnice postaju COVID odjel zbog porasta broja hospitaliziranih

Radi porasta broja hospitaliziranih pacijenata očekuje se da se do kraja ovog tjedna ponovno aktiviraju dnevne bolnice koje su i prethodno bile samostalni COVID odjel.

Kazao je to na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije dr. Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek. Dodao je i kako su do sada hospitalizirani pacijenti pozitivni na koronavirus bili smješteni na odjelu infektologije i pulmologije.

– U bolnici je trenutno hospitaliziran 51 pacijent zaražen koronavirusom, od njih 14 zahtijeva intenzivni nadzor, a na respiratoru je osam pacijenata. Najmlađa bolesnica je 1976. godište koja ima niz komorbiditeta i koja je nažalost i COVID pozitivna te ima komplikacije u liječenju – nastavio je.

Devčić se dotaknuo i odluke o obustavljanju svih operacijskih zahtjeva, osim hitnih te onkoloških zahvata.

– Odredili smo datum 30. svibnja, no ovisno o epidemiološkoj situaciji te njenom stanju, promptno ćemo pozvati pacijente da se jave u bolnicu i nastave s redovitim operacijskim programom. Po pitanju specijalističkih ambulanti, odnosno dijagnostike, nema smanjenja opsega posla tako da pacijenti koji svjedoče tome normalno mogu obaviti sve svoje potrebe – zaključio je.

zatvori