Petak, 26. travnja 2024.

Članovima DVD-a Legrad doniran dron i mobilni telefon

U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Legrad u četvrtak je održana svečana primopredaja drona i mobilnog telefona.

– Donirani dron pomoći će u daljnjoj modernizaciji našeg društva, ali i u našem humanitarnom djelovanju i operativnim zadacima, od čega korist svakako ima i lokalna, ali i šira zajednica. Dron će nam pomoći ponajviše kod intervencija uslijed poplava koje su učestale u našem kraju, traganju za nestalim osobama, pregledu šumskog područja, ali i u mapiranju našeg područja djelovanja što će nam uvelike pomoći u svim budućim intervencijama i požarima otvorenog prostora – rekao je zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor.

Općinski načelnik Ivan Sabolić zahvalio je na donaciji koja je stigla u prave ruke, istaknuvši ogroman značaj DVD-a Legrad za vatrogastvo općine, ali i za cijelu Koprivničko-križevačku županiju.

Svečanoj primopredaji su osim zapovjednika i načelnika sudjelovali i predsjednik VZO Legrad Vladimir Piškor, zapovjednik DVD-a Josip Kefelja te nekolicina članova društva. Primoredaja je održana uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

zatvori