Subota, 4. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Močile dočekuju Omladinac, Rudar iz Glogovca odlazi na gostovanje Starigradu

Derbijem sredine prvenstvene ljestvice između Starigrada i Rudara iz Glogovca u subotu počinje 18. kolo Druge županijske nogometne lige.

Domaćin Starigrad trenutno se nalazi na četvrtom mjestu na ljestvici sa sakupljena 33 boda, dok je Rudar iz Glogovca odmah ispod njega na petom mjestu sa skupljenih 30 bodova. Obje momčadi u prošlom su kolu upisale pobjede. Rudar je imao lak zadatak jer mu je u goste došao Hrvatski bojovnik, pretposljednja momčad ljestvice. Utakmica je završila visokom pobjedom domaćina od čak 7:0. Starigrad je u prošlom kolu s 1:0 slavio na gostovanju kod Goška.

U subotu se igra još jedna utakmica lige i to ona u Reki gdje istoimenom domaćinu u goste dolazi Fugaplast. Reka je ove godine uvjerljivo najgora momčad prvenstva te bi sve osim Fugaplastove pobjede bilo veliko iznenađenje.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada je na rasporedu preostalih pet utakmica.

Najzanimljiviji susret igrat će se u Močilama gdje trenutno prva momčad na ljestvici dočekuje velikog susjednog rivala Omladinac. Omladinac u proljetnom dijelu prvenstva ima polovičan uspjeh, odnosno dvije pobjede i dva poraza. Močile, s druge pak strane, ove su godine upisale tri uvjerljive pobjede te jedan remi i to onaj u 15. kolu kada su gostovale u Koprivničkim Bregima.

Upravo je Mladost iz Koprivničkih Bregi najugodnije iznenađenje proljetnog dijela prvenstva, što je potvrdila i prošle nedjelje kada je u Podravskim Sesvetama s 4:0 pregazila Dravu, jesenskog prvaka i trenutno drugu momčad prvenstva. Nastavak pozitivnog niza Mladost će ove nedjelje tražiti protiv Čvrsteca na domaćem terenu.

Drava iz Podravskih Sesveta odlazi na gostovanje Hrvatskom bojovniku u Mokrice Miholečke. Drava je nakon uvjerljivog osvajanja jesenskog dijela prvenstva, u proljetnom dijelu upisala čak tri poraza i tek jednu pobjedu i to nad Rekom. Dravi su tako prijeko potrebni bodovi ne bi li zadržala priključak za vodećim Močilama.

Podravec u nedjelju gostuje kod Prugovca. Obje momčadi u prošlom su kolu upisale pobjede, Podravec je s 2:1 svladao Gornju Rijeku, dok je Prugovac s čak 8:1 u Goli deklasirao Fugaplast.

Derbi donjeg djela prvenstvene ljestvice igrat će se u Gornjoj Rijeki, gdje u goste istoimenom domaćinu dolazi Gošk.


Raspored 18. kola Druge županijske nogometne lige:

24.04.2021 17:00 Starigrad NK Starigrad – NK Rudar (G)
24.04.2021 17:00 Reka NK Reka – NK Fugaplast
25.04.2021 17:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Drava (PS)
25.04.2021 17:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Čvrstec
25.04.2021 17:00 Koprivnica NK Močile – NK Omladinac
25.04.2021 17:00 Prugovac NK Prugovac – NK Podravec
25.04.2021 17:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Gošk

zatvori