Utorak, 7. svibnja 2024.

Županijski stožer: U iduća dva tjedna na pet punktova cijepit će se 3.000 građana

Plan je u iduća tri tjedna protiv koronavirusa cijepiti 3.000 građana.

Poručili su to iz Službe ureda župana i dodali da se danas u Svetom Ivanu Žabnu nastavlja s cijepljenjem opće populacije i provedbom kampanje “Misli na druge, cijepi se”, a građanima je na raspolaganju 450 doza cjepiva.

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić jučer se sastao s članovima križevačkog stožera po pitanju organizacije cijepljenja u Križevcima koje će se održati u subotu.

– Lokacija je sportska dvorana Osnovne škole Ljudevita Modeca, a građanima će na raspolaganju biti 900 doza cjepiva te ih se moli da se pridržavaju uputa i satnice cijepljenja. Na punktu A, odnosno sjevernom ulazu od strane Potočke ulice cijepit će se pacijenti doktora Marjane Cindrić Bošnjak, Sonje Jakopčić Furmeg, Helene Jovičić Karre, Anđelije Vlahek, Miljenka Berca i Ivanke Došlić, dok će se na punktu B, odnosno južnom ulazu od strane Gimnazije cijepiti pacijenti doktora Marije Črneli, Zvjezdane Nervo, Ivanke Anđelić Ištvanović, Eugenije Šojat Marendić, Silvije Hnojčik i Dubravke Marije Puljević – objašnjavaju u Službi ureda župana.

Nakon sastanka u Križevcima, načelnik Ljubić sastao se s predstavnicima općina Sveti Petar Orehovec, Kalnik i Gornja Rijeka i liječnicima obiteljske medicine te je dogovoreno kako će se u srijedu, 17. ožujka, organizirati punkt u Svetom Petru Orehovcu gdje će se cijepiti oko 500 građana iz ove tri općine.

– Također su u pripremi i drugi punktovi i to 19. ožujka u općini Gola gdje će se cijepiti 400 građana te 20. ožujka u Koprivnici, gdje će na raspolaganju biti oko 900 doza cjepiva – istaknuli su.

Ljubić je napomenuo da se odmah po pristizanju cjepiva ide u organizaciju punktova, ne čuvaju se zalihe, nego se odmah sve utroši na cijepljenje građana.

– Cilj je ravnomjerno pokriti područje županije, paralelno se cijepi po općinama i gradovima, a građani se pozivaju da se nastave prijavljivati kod svojih liječnika obiteljske medicine. Daljnji raspored ovisi o dinamici zaprimanja cjepiva – zaključio je Ljubić.

zatvori